London Design Festival – dag två

Dag två i London börjar med frukost och lite promenad i kvarteren. Vi bor på ett hotell två kvarter från Selfridges.

Hela Selfridges var fyllt med Louis Vuittons nya projekt med Yayoi Kusama. De hade till och med en egen pop up-butik med deras grejer.

Efter frukost tog jag taxi till Tent och området uppe i östra London.

Yas-Ming Ceramics

På 100% Norway. Fint bord av Strek

Andreas Engesvik

Oscar Narud

Magnus Pettersen är ett namn som dyker upp oftare och oftare i designsammanhang. Känner honom inte, men sjukt fina grejer.

Wik & Walsoe

Gillade lamporna av Sylvia Holthen och Birgitte Due Madsen.

Mer Strek.

På Tent möttes jag direkt av engelska mönsterfantasterna på Mini Modern. Här har man inspirerats av dels 70-talets backgammon men också av 80-talets kultbok “Förorternas Buddah” av Hanif Kureishi.

Och massor av projekt där man återvinner genom att stapla saker på varandra. Här en designer som tagit gamla kökslampor och byggt på höjden.

En fin stol. Tanken är att man ska känna som att man sitter i en fönsternisch med gamla kyrkofönster. Fint.

Efter vändan på Tent och Superbrands kände jag mig hungrig på mer design. Både Tent och Superbrands kändes “okej”. Blev inte riktigt frälst. Men Hoxton och området runt Brick Lane brukar vara bra. Små butiker gör specialinstallationer och det är utställningar överallt. Men inte i år. Väldigt lugnt. Lågkonjunktur… Här i alla fall lite shopping hos Labour & Wait

Men som sagt – i området finns lite installationer och grupputställningar. Jag blev lite berörd av det här studentarbetet av Sabina Weiss. Förstår behovet av att kunna gå undan i t.ex. ett kontorslandskap, men jag gillade också kyrkokänslan. Fint.

Jag har redan skrivit lite om upplevelsen på butiken SCP. Gillade det himla mycket. Fascinerande att en butik också kan vara så drivande under en designvecka. Både Skandium och SCP är självskrivna platser under designveckan här. Men min dag fortsätter. Jag besöker här Lee Brooms installation. Han blev årets designer hos Elle Decoration och här visar han glödlampor som är slipade som kristallglas. Känns lite gjort… Fin installation men produkten känns ju inte så spännande.

Och mitt i allt så kom Viktor till London. Här är vi i ett stort hus vid Soho med en hel del holländsk design.

Nina Tolstrup

Vij5 som vi sett förr. Fortfarande fascinerande att de gör träbitar av hårt pressat papper.

Och man måste ju äta och dricka lite också. Här Viktor med Sebastian och till höger Viktors bror Gustaf. På trendiga Spuntino

Kvällen avslutades på svårthittade men trendiga Mark’s Bar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments