God Jul i Hasselbacken

Stylisten Sara Garanty är på mitt sommarhus i Norrtälje. Namnet Hasselbacken kommer från att det växer en massa, massa hasselträd här. Mitt i september ska hon fota julbilder. En hel dag har vi satt av för att ta bilder för – förhoppningsvis – Sveriges trendigaste jul. Sex hundra tusen saker har budats och packats upp.

Fotografen Erik och Sara försöker skapa perfekt julstämning med frostade fönsterrutor. Vi låtsas inte om att det är en av septembers soligaste höstdagar. Bordet är mitt och är ett omgjort Ikeabord. Stolar från BoConcept och lampa från Bsweden. Längst fram på bordet anar man en röd ljusstake av Jonas Wagell för Design House Stockholm och kanske de rödvita burkarna från österrikiska Dottings.

Jag har preparerat Ellie och mig själv som om det vore jullunch. Svarta tallrikar från Royal Copenhagen. Tomteburk från Sagaform. Skinkfat från Cervera och stekpanna av Marcel Wanders från Alessi.

Lite julstök måste man ha också. Barpall från Tom Dixon, liksom lamporna. Mässingsbanan (årets julpyssel?) från Jonathan Adler, Blossaglögg. Och man kan nästan ana mina två senaste inköp från mina resor. Framför brödkaveln står en liten porslinsfigur på fat som jag köpte i London i helgen, och lite till vänster anar man ett röd-grönt fat som jag köpte i Paris. Mässingsljusstake från Skultuna och julfat från Royal Copenhagen.

Lite “behind-the-scenes”. Massa grejer som inte får plats som vi bara flyttar runt.

Medan Sara och Erik tar massor av detaljbilder så somnar jag på en renfäll…

Kväll… Erik fotar “kvällen före julafton”. Massor av inslagna paket och jag sitter och hittar på rim. Eller fejkar i alla fall… På bordet anar man en fin burk av Jakob Solgren från Svenskt Tenn, ljusstaken Alma för Gense och mina julkort jag köpte i Paris. Kommer från Christian Lacroix.

“And that’s a wrap”. I alla fall för mig. Klockan är nio och vi hat tagit kanske sju bilder på tolv timmar… Jag beger mig hemåt medan Sara och Erik fixar omslagsbild. Kommer i en tidning nära dig alldeles snart. God Jul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments