Designutmärkelse på Malmstens

Idag har jag varit på Malmstens för att delta i Balvenie Academy Award 2012. Vi är sex personer i juryn som tittar på fem gesällarbeten. Ulf Brunne, studierektor på Malmstens och Janne Schaffer. I mitten på bilden Maria Leijonhielm från Malmstens.

Erika Lagerbielke och IKEAs designer Jon Karlsson.

Ulf Elfving som också passade på att fylla 70 år idag.

Hård granskning.

Gesällarbete av Kim Söderbergh. Skrivbordet heter Honeycomb och man ser var inspirationen från ovansidan kommer från.

Intrikata och arbetade detaljer.

Snygga och arbetade vinklar.

Malin Kent imponerade på mig med sitt examensarbete, och här är hennes coola gesällprov. Kanske ett av de minsta från Malmstens. Malin har tagit gesällarbetet och gjort det i minimal skala. Nytt och spännande. Ytan är en typografisk karta över Höör dvs platsen i Skåne som gav oss Sveriges första kvinnliga mästare år 1897.

Allt är minimalt och superarbetat.

Inuti skåpet finns luckor och lås, som det ska vara i ett gesällprov – men med loppisfynd och souvenirer från Malins resor. Spännande som sjutton.

Magnus Dahén har också gjort skrivbord. Humoristiskt och roligt. Kanske blir det roligare att gå till jobbet på måndagar? Studierektorn berättade att han inte sett ett så välarbetat gesällarbete på 30 år. Superimponerande. 442 timmar är nedlagt i det här arbetet.

En av mina favoriter. Hannes Lundin har gjort det här skåpet/vilorummet. Av fem gesällarbeten så var tre stycken skrivbord. Det är befriande att se studenterna göra andra saker än klassiska skrivbord… Vem använder skrivbord hemma egentligen? jag gillade den här “kojan” som man kunde krypa upp i och bara stänga in sig i.

Till och med skruvhuvudena var dolda.

Sista arbetet – en musikmöbel av Jacob Sörensen.

Fina vinklar och linjer.

Tydlig inspiration från musikens värld.

Och vinnare blev Magnus Dahlen!! Hans humoristiska och välarbetade skrivbord imponerade som sjutton. Väl vunnet. En framtida designstjärna??

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments