Weibulls och frön

Mörk och regnig morgon. Jag är på väg till Norrköping för att hälsa på Weibulls och prata trädgård och vad händer i den världen. Finns det några trädgårdstrender 2013??

Det är ett kort besök men jag hann få besöka fabriken. Fram till för några år sen hade man egna frön (framför allt dill och persilja) men nu kommer alla frön från Europa. Här sorteras luktärter. Alla frön räknas innan de åker ner i en påse. Om fröna är extra små så får de en innerpåse. Vissa frön måste också “vispas” för att lossna från varandra. Astrar är sådana frön.

De dyraste och minsta fröna är från petunian. Här på bilden ser vi andra små frön från tobaksblomman.

På Weibulls paketerar man också fågelfrön på vintern, och gräsfrön till sommaren. Solrosfröna som vi köper är nästan alltid zebrarandiga i Sverige men de vanligaste solrosfröna är helsvarta. Och de svarta är egentligen nyttigare för fåglarna, men vi svenskar har vant oss vid att solrosfrön ska vara svart-vita. Men de svarta är alltså egentligen bättre.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments