Franskt the

IMG_2052

Idag lanseras ett franskt temärket – Theodor. Under mina resor på världens mässor så har jag stött på dem i gigantiska och inspirerande installationer. Kul men nytt. På presentationen talades det mycket om skillnaden mellan att dricka té på franskt sätt och engelskt sätt. Jag vet inte hur vetenskapligt grundat det var, men den franska teexperten berättade att engelsmän framför allt dricker te som uppiggande dryck. Och ofta av låg kvalitet så därför har man i honung, citron, socker och mjölk. Det franska teet är mycket finare kvalitet. Hävdas det.

IMG_2049

Teet kommer i snygga burkar och kul med ett färgglatt alternativ till Kusmi.

IMG_2051 IMG_2047

Ett gäng olika accessoarer till teer, som dessa tesilar.

IMG_2048

Känns väldigt japanskt på nåt sätt.

IMG_2053

Fredric Ankarcrona från Gåshaga Gourmet som importerar teet.

IMG_2054

Massa olika teburkar. Alla burkar har en logisk förklaring. Den svarta burken innehåller vanligt svart te, den gröna burken är för grönt te, den rosa burken för roiboos och den gråbeiga för obehandlat te (alltså inte extra smaksatt på nåt sätt).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments