Marimekko och Carin Wester

IMG_2511

Det är modevecka i Stockholm igen. Jag hade tänkt bänka mig och se flera visningar men hann inte. Det är mycket som ska göras samtidigt. En visning jag såg fram emot var finska Marimekko. Märket fortsätter med sina färgglada och typiska prints och mönster. En väl upptrampad stig.

IMG_2510

Fint med blandade mönster på mönster. Blommor på blommor.

IMG_2508

Det verkar som att den klassiska täckkappan är på väg tillbaka.

IMG_2509

Min favorit var annars den färgglada stickade tröjan. Men snacket efteråt gav ett lagom-betyg. Man tyckte stylingen inte var så lyckad och någon var så pass vass att hon sa “det kändes som att titta på en visning i Düsseldorf”. Well… Jag kan tycka att många av plaggen kändes väldigt tantiga. Eller flickiga. Inget för en kvinna i 20-40 årsåldern.

IMG_2513

Den andra visningen jag hann se var svenska Carin Wester. Carin höll en tajt kollektion. Koncentrerat och bra. Saknar så klart killkollektionen, men under en lågkonjunktur är det bättre att satsa hårt på en mindre del. Och det lyckas Wester med.

IMG_2522

Prints är typiskt Wester och för nästa år tycker hon att vi ska ha prints med rävsvansar. Och gärna riktiga rävsvansar. Klänningar i alla varianter på längd. Och blusar.

IMG_2517

Bäst tyckte jag om kapporna som lekte med silhuetten. Androgynt och spännande.

IMG_2518

Kappor som skapar volym

IMG_2521

Gigantiska axelvaddar på flera delar, och det är bra mode. Kläder som ger attityd.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments