Walk in style i Köpenhamn

IMG_2525

Jag är i Köpenhamn för att delta i ECCO Walk In Stule, dvs skomärket ECCOs stora dag för inbjudna personer. ECCO är ju danskt och vi börjar dagen i de trendigaste kvarteren i Köpenhamn, dvs Köttbyen, eller Meatpacking District.

IMG_2573

Designchefen Nico går igenom de senaste trenderna inom skoområdet.

IMG_2574

Vi får också lära oss en hel del om skinn och läder.

IMG_2576

Men efter några timmar smiter två av oss iväg från köttdistriktet.

IMG_2577

Jag och Ensamma mamma-Johanna som bloggar på Amelia tar en tur på tu man hand till Royal Cafe för lite lunch. Notera att Johanna dricker öl och jag dricker vitt vin. Häpp. Så kan det gå med alla könsroller.

IMG_2579

Smushi på danska Royal Copenhagen.

IMG_2540

Amagertorv

IMG_2580

Nåja, vi hinner knappt njuta av vår lunch innan det är dags att fortsätta tisdagens aktiviteter. Georg Jensen kallar…

IMG_2582

Vi går runt i fabriken i Fredriksberg. Här finns 26 silversmeder som arbetar hela tiden med olika superavancerade projekt. Ett stort projekt kan ta allt från 2-6 månader att göra. Jag kunde inte låta bli att undra – hur många produkter lämnar lokalen varje år. Det visar sig att det är bara ca 50-60 objekt varje år som silversmederna arbetar med. Fantastiskt hantverk  och bra att det får kosta.

IMG_2584 IMG_2585 IMG_2548 IMG_2586

Det är ju skofest. Dags att byta om till kvällen. Och nya skor!!

IMG_2604

Jag och Johanna känner oss taggade. Vi ska ju representera Sverige ikväll!!

IMG_2637

Gala i Rådhuset.

IMG_2638

Vi smyger backstage och busar med modellernas outfits…

IMG_2639

Men lockas genast ut av en snubbe med champagne. Vem kan motstå champagne??

IMG_2603

Team Sweden… Jag, Johanna och Linnea från Solo.

IMG_2640

Modevisning.

IMG_2641 IMG_2642 IMG_2643

Mot slutet av kvällen delades ECCO Walk in Style Award ut till en kvinna med god omtanke om omvärlden. I år blev det svenska Julia Mjörnstedt som fick 35 000 euro att spendera på sin organisation. Julia driver organisationen Ung Cancer. Väl vunnet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments