IKEA lanserar nytt

IMG_2704

Vårt stora småländska varuhus samlade designpressen för att visa 70-80 nyheter inför våren. Fokus på Stockholmsserien och textil, men den produkt som fick hela designkåren att drägla var detta fantastiska vitrinskåp. Mums.

IMG_2723

Men framför allt tittade vi på Ikeas tolkning av det fina vardagsrummet. Mycket naturfärger med inslag av grönt och gult.

IMG_2710

Stockholmsserien fortsätter att vara väldigt vuxen och elegant, speciellt om man jämför med den lite busigare PS-kollektionen. Det är fin-design för den vuxna familjen.

IMG_2725

Grönt och brunt med tydlig inspiration från naturen.

IMG_2705

Finporslin i benporslin. Om jag förstod rätt så var det gjort av Anne Nilsson.

IMG_2707

En hel del gult. Fin pall med dold låda. Pressen kommer gilla det här, tänkte jag och kunde inte låta bli att fråga “tror ni verkligen att det här kommer sälja över hela världen?”, och man menar att det kommer det. Häromåret lanserade man bland annat Billy i en knallgul variant som sålde slut. Gult är kult?

IMG_2706

Gult…

IMG_2716

Och en massa grönt. Den enda färgen som saknades var väl rött, så det kanske var bra att jag fyllde upp den röda kvoten.

IMG_2720

En hel del grafiskt på den textila sidan. Vi känner ju igen prickarna vid det här laget…

IMG_2722

Ett finskt designteam har gjort nya mönster, och bland annat de här älgarna med stora horn och smäckra ben. Något som lär sälja stort i Tyskland…

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments