Work Space på Designgalleriet

IMG_2754

Så börjar då Stockholm Design Week (#2013sdw) och som vanligt så startar den på Designgalleriet (#designgalleriet). Jag har sagt det förr, och drar det en gång till. Designveckan i Stockholm är en av Europas viktigaste designhändelser och för oss på Designgalleriet vill vi göra en extra satsning. Det bör vara svenskt med internationell nivå. Och vi bjuder in två aktörer att “leka” med oss. Ett designföretag och en designer. Första året hade vi Claesson Koivisto Rune som gjorde mattor med Asplund, vi har haft Luca Nichetto och Skultuna och förra året fick Emma Olbers enormt genomslag med vårt projekt Stockholm Wood. I år har jag kontaktat Sveriges näst största möbelföretag Kinnarps (störst är nog IKEA). Vi diskuterade det här med kontoret och beslutade oss för att bjuda in en person som kan tänka utanför boxen, och vi bjöd in Sveriges största DIY-personlighet Bea Szenfeld. Hur skulle hon tolka arbetsplatsen?

En minst lika viktig del i projektet är att vi nu för första gången, och som första aktör, tar ut Stockholm Design Week ut i hela Sverige. Den här utställningen visas på åtta (!) platser i Sverige samtidigt 4-10 februari. Utställningen Work Space visas på lokala Kinnarpskontor och har fri entré.

IMG_2755

Utställningen består alltså av tre arbetsplatser. En rumsavdelare och en “minnesinstallation”.

IMG_2756

Bea har lekt med begreppet “work space” och fokuserat på space, dvs rymden. Den android eller robotliknande figuren är född ur det engelska minnesuttrycket “keep things in mind”. Huvudet är gjort i gips med kautschuk-hjässa.

IMG_2757

Här fäster man sina minneslappar.

IMG_2758 IMG_2766 IMG_2759

Rumsavdelarna är inte klädda med tapeter som man kan tro utan ditklistrade lappar. Här en autentisk kupong från forna dagar. Man kunde faktiskt boka in sig på en rymdresa förr.

IMG_2760 IMG_2761 IMG_2763

Bea är superduktig på detaljer och här en penna med inspiration.

IMG_2762 F9MgLIqSZu1BhLEFZBkaGdqJFXrAOx04P5Upu3GBuds

Bea, Steffeman och Paulina Lundström från Kinnarps.

86l9w5BJJD-q010ljNQQihuMZKtbqUJRbMla4_KPeuU

Pressträff och Bea guidar…

OfUy7a3_OYsUgW-qlZcyXchnqTMioqcQYYEYdHxCu-c

Utställningen på Designgalleriet är alltså öppen 4-23 februari. Kom förbi och inspireras.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments