Uppdukat hos Åhlens

IMG_5262

Åhlens City i Stockholm. Jag har tillsammans med två andra esteter fått göra en dukning. Vi har alla fått samma förutsättningar, dvs vi måste använda Åhlens standardporslin och sen får vi lägga till saker från varuhuset och 1000 kr i rekvisitabudget. Det blev tre helt olika dukningar som premiärvisades i fredags. Borden visas till tisdag den 26 mars och man ska rösta på vilket bord man tycker är finast. Man anar mina ouppackade blomsterpåsar…

IMG_5265

Jag vet inte vad som hände med min dukning. Jag är ju känd för att vara den där färgglada killen, men helt plötsligt gick jag helt och fullt in för en grå-beige bas. Men jag kryddade ordentligt med vårblommor. Syrén.

IMG_5264

Konversationspieces är bra för en dukning. Här “årets frukt” som man utser i USA. Och från från Weibulls i en skål från Skultuna. Man anar det vita basporslinet från Åhlens. I mitten en träskål från Muji. Divine-glas från Orrefors. Jag gillar de lägre glasen just nu. Det här är egentligen ett vattenglas men funkar som vinglas på min dukning. Bredvid tandborstmuggar från Muji som får bli vattenglas. Vinglasen står på skinn-coasters som designats av Straight Design.

IMG_5269

Ett “växthus” mitt på bordet med massor av växter och kryddor. Och leksakskaniner från danska Sebra. Ljusstake från Design House Stockholm som matchar grytan från Iittala. Lite rustikt.

IMG_5266

Rottingstol med tvättbjörn. Så klart.

IMG_5270

Duken och servetterna från Åhlens. Besticken är svarta Dorothea från Gense med en massa trädgårdsbast. I övre kanten en Marimekkoskål med kungsliljor.

IMG_5278 IMG_5279

Ett marmorblock (eget) med olja- och vinägerflaskor. En massa små burkar från Muji. Perfekt för kryddor eller salt.

IMG_5277

Allt på en gammal orientalisk matta.

IMG_5137

Så här såg det ut på lagret på Åhlens för några dagar sen. Provdukning. Jag fotar och funderar. Vad passar ihop. Här ser vi t.ex. hur besticken är vanliga Dorothea men som sen byttes ut…

IMG_5206

Ganska stolt ändå.

IMG_5273

Josefine Grönkvist har jobbat en vecka som ny designchef på Åhlens. Hon har inspirerats av vårvintern. Massor av vitt.

IMG_5271

Päls och pärlemo

IMG_5275

Jag gillade extra mycket att hon byggt sina kuvert som torn.

IMG_5272

Tredje person är Jon Eliasson. Det blev han som fick använda alla färger…. Fint, kreativt och roligt. Notera hur vissa av ränderna från duken bölja ner från bordet.

IMG_5276

Jon har befolkat sin dukning med massor av folk. Han vill att det ska vara massor av folk på middag.

IMG_5274

Jag skulle ju ta en bild på Jon vid sitt bord också, men jag glömde. Vi hade så mycket att prata om i övrigt så det försvann. Jag fick fota ryggen på honom… Jon berättar att han arbetar just nu med ett stort kanadensiskt projekt som låter superspännande.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments