Habitat i Stockholm

IMG_0149

Jag ligger efter med bloggande, men å andra sidan har det varit en galen vecka… Massor av nytt i design-Sverige. I onsdags hade Habitat pressträff och jag var där för att kolla. Visste du att Kamprad släppt Habitat? Numera ägs en del av franska Habitat och en del av brittiska Habitat. I Sverige finns numera den franska varianten och då på ROOM. Mitt i stan. På 800 kvm finns ett helt varuhus med internationella produkter. Min bästa är den här vita kastrullen. Jag gillar färg och på oväntade ställen som t.ex. i ett matlagningskärl.

När jag pratar med Habitat så menar man att sortimentet kommer fyllas på under hösten. Och det hoppas jag. Nu, i augusti, känns det fint, men väldigt basigt. Kanske för mycket bas och lite väl lite ögongodis. Det kommer helt säkert gå bra i Sverige. Vi svenska älskar ju den här nedtonade och “ordentliga” stilen.

IMG_0129

Habitat Stockholm ser egentligen ut som vilket Habitat-varuhus som helst i Europa så du kommer känna igen dig. Det är alltid roligt att gå ett varvpå deras porslinsavdelning, men jag kan än så länge sakna några av deras “konstiga” produkter. I Paris hittar jag alltid lite roligt, och “quirky” produkter.

IMG_0131

Jag gillade visserligen den här helblå servisen. Går att matcha med vinrött i bakgrunden.

IMG_0132

Alla gör kakfat. Men här ett i trä. Lite fint.

IMG_0137

Habitat har en ordentlig badrumsavdelning och här fastnade jag för deras matta badrumsprodukter. Känns oväntat och lite kul. Blanka kakel och blankt porslin med matta prylar som matchar till.

IMG_0138

Här finns så klar också möbler. Habitat har superfina klassiska Robin Day-produkter. Och en del låga fåtöljer som den här.

IMG_0145

Snygg lampa.

IMG_0146

Älskar den gröna färgen. Mer sånt.

IMG_0141

Man kan även ha lampskärmen som hatt. Fråga Viktor…

IMG_0147

Viktor och jag provsitter sofforna…

IMG_0150

Snygga plaststolar i tydlig italiensk nästan 60-talsaktig stil.

IMG_0151

 

Tok-gillade den här hyllan i glas. Enkelt och väldigt, väldigt oväntad.

IMG_0152

Lite roliga stenliknande soffbord.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments