Rädda världen med broderi

IMG_0502

Onsdag och fem timmars hantverkssnack. Jag sitter i juryn för en tävling som tidningen Hemslöjden anordnade under sommaren. Man ville bjuda in hemslöjdare över hela Sverige för att se om broderi kan förändra och rädda världen. Krig, miljöförstöring, rättvisa, ekologi… det finns många angreppssätt.

IMG_0505

Juryn består av Filippa Bellander från butiken Svensk Slöjd, Otto von Busch som är professor i textilkonst på Konstfack (och Sveriges enda fasta anställda lärare på Parsons i New York), Malin Vessby, chefredaktör på tidningen Hemslöjd. Och så en trendkille som jag.

IMG_0508

Det är fantastiskt att få sitta i en härlig lokal som hos Hemslöjden. Lokalen är full med massor av roligt hantverk. En kyckling?

IMG_0509 IMG_0511

Massa sorterande och diskuterande. Vad är bra, vem har löst uppgiften?? Vinnarna kommer meddelas vecka 35 och och man går ut med vinnarna officiellt vecka 36.

IMG_0506

Som en liten “sneak preview” kan jag dela med mig av det här verket. Här har broderaren resonerat kring matresurser. Kul – men är det bäst?? Om några veckor får man veta… 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments