Sirap i Paris

IMG_1769

Okej. Jag vet. Jag ligger efter med mina inlägg från Paris förra veckan. Jag tänkte vara lite effektiv och göra tre varianter. Här kommer ett inlägg med mina tio favoriter helt utan trendkoppling. Tio fina, snygga, engagerande och bra saker som jag gillar. Sen kommer mina trender från själva mässan och sist kommer ett inlägg med lite av det som staden Paris har att erbjuda. Lite butiker, restauranger etc.

Om du är nyfiken på andras trendspaningar från mässan Maison & Objet så läs gärna till exempel Helena Aros trendspaning.

Men tio saker som jag gillar.

IMG_1777 IMG_1778

Alla mina objekt är helt utan inbördes rankning. Först ut lite papper. Det är inte helt nytt att göra färdiga presentförpackningar så som franska Bonton har gjort, men jag gillade att man efter paketöppningen kan använda figuren som en leksak.

IMG_1881

Återkommer mer om butiken Merci, men en av trenderna som jag går igång på är det här med nya material för köksprodukter. Stor satsning hos Merci.

IMG_1896

Franska By Marcel hade gjort de här glasobjekten. Alldeles för dyrt, men ögat njuter.

IMG_1992

På mässan hittade jag den här prototypen av Peter Marigold för brittiska SCP. Det är en bokförvaring. Genialt enkelt. Några böcker vid soffan eller sängkanten. Funkar så klart med cd-skivor och dvd, men det är det väl ingen som har längre. Produkten var lite väl grovt gjord, men ändå bra.

IMG_2007

Franska Moustache hade flera bra produkter. Blev medelbart förälskad i den här vasen som man dels kan ha liggandes på bordet, men även hänga på väggen. Av Jean-Baptiste Fastrez.

IMG_2008

Också från Moustache. Och även här fyndigt och enkelt. Bertjan Pot har gjort som afrikanska masker som fungerar som klädhängare. Najs.

IMG_2037

Stort fokus på hantverk och väldigt lite intresse för ny teknik så när jag hittade de här japanska fjädrarna med tryck så blev jag lite glad. Annorlunda.

IMG_2074 IMG_2076

Holländarna är duktiga på porslin och keramik. Här Imperfect Design. Gillar arbetet med färger och att man lagt färgfält på oväntade ställen som under skålen.

IMG_2283

Och på Now! på Les Docks så ställde norska Klubben ut. En av mina favoriter blev det här marmorerade kaffesettet av Günzler Polmar.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments