Sandra Isaksson på Designgalleriet

IMG_1509

Idag öppnar utställningen “Tur och retur” med Sandra Isaksson på Designgalleriet. Jag träffade Sandra för första gången för sex år sen. Det var Formex 2006 eller 2007. Jag hade precis börjat med mina inslag på TV4 och föll för hennes formspråk som verkligen stod ut mot allt det andra svenska. Och jag var lite osäker. Sandra driver också företaget Isak.co.uk, och är det svenskt? Ja, så klart. Sandra har bott utanför Brighton i mer än femton år så kanske är hon snart mer brittisk än svensk. Men oavsett så bjöd jag in henne att göra en utställning med sitt formspråk.

IMG_1611

De här numera klassiska figurerna var min första kontakt med Sandra. Det kändes otroligt glatt, befriande och generöst. Man får liksom se ut hur som helst. Det här är de första personerna i Sandras “familj”.

IMG_1613

Senare utökade Sandra familjen med de här regnbågspersonerna. Jag fotade och la ut på Facebook och blogg och sällan har jag fått så mycket positiva reaktioner som på det här. Och visst är det fint! Pappa, pappa, barn.

IMG_1612 IMG_1614

Sandras bildspråk är fullt med storytelling. Hennes design är som egna sagor.

IMG_1615 IMG_1618 IMG_1616

Sandra designar för företag över hela världen – Nederländerna, Australien, England, USA – och Japan. Den här förpackningen fick högsta pris förra veckan i Red Dot Award för “communication design”.

IMG_1622 IMG_1623 IMG_1617 IMG_1628 IMG_1610 IMG_1620

En kreativ hörna med skisser och pågående projekt för Sandra.

IMG_1624

Kanske ett blivande mönster??

IMG_1626 IMG_1637

Designgalleriet var fullt med folk på vernissagen som vanligt.

IMG_1635

Glada Christina Breeze Le Guellaff och Moa Samuelsson

IMG_1632

Marie Oseroff, som är agenten för Sandra i Sverige – och stjärnan Sandra Isaksson.

IMG_1608

Och min present!! Jag fick en egen handritad teckning som jag ska rama in. Fiiiiiiiiin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments