Milano, dag ett – tio favoriter

IMG_1701

Några snabba bilder från måndagen i Milano. Jag landade vid lunch och ägnade resten av dagen åt Tortona. Förra årets stora snackis Moooi fortsatte med sitt koncept. Stylade miljöer och gigantiska foton. Superfint. Men aha-upplevelsen från förra året infann sig inte riktigt. Jag gillade verkligen lamporna av Bertjan Pot.

IMG_1719

Miljöer

IMG_1721

De hade massa fina nya produkter. Ett företag med självförtroende. Sofforna blir rundare och fluffigare. Jag gillade det melerade sofftyget. Jag tror redan nu att en trend kommer handla om 80-talssoffans återkomst.

IMG_1728

Lampor från Scholten & Baijings. Har vi börjat tröttna på deras återkommande mönster eller älskar vi det fortfarande?

IMG_1735

För två eller tre år sen (eller…?) så gjorde Paula Navone ett samarbete med Parisbaserade butiken Merci. Oväntat och omtalat. I år gör man det igen. Inte heller här infinner sig aha-känslan. Fortfarande fint urval men det har ju liksom gjorts.

IMG_1740

Framför allt nya väskor lanserades. Känns det inte lite väl mycket som Tiogruppen??

IMG_1742 IMG_1745

I Tortona huserar också tyska designföretaget e15.

IMG_1748

En av de stora nyheterna här var att man “köpt loss” armaturen som Daniel Rybakken och Andreas Engesvik gjort. Först producerades den av Ligne Roset.

IMG_1768

Och Claesson Koivisto Rune har gjort en tapetkollektion. Matchade min tröja…

IMG_1780

Finska Nikkari är spännande med sina kreativa projekt. De har haft ett projekt där man bjöd in tolv formgivare som fick göra varsin möbel under en månad. Alltså tolv möbler. Nu har man bjudit in fem designskolor. Först ut är Aaltouniversitetet i Helsingfors. En fantastisk länsstol. Notera den mjuka utsidan.

IMG_1781

Och skön. Absolut min favorit från första dagen i Milano.

IMG_1789

Italienska Ex.t arbetar med flera svenska formgivare som Note Design Studio och Sigrid Strömgren. Här har man tagit fram en badrumshylla med Michael Remerich

IMG_1794

Badrumshylla i marmor av Alex Bradley

IMG_1793

Badrumsmattor

IMG_1814

Holländska Frederick Roije har gjort de här borden eller pallarna. Man ska alltså fylla på med sin storytelling.

IMG_1820

Också holländsk producent Quodes, men formgivaren är Alfredo Häberli

IMG_1823

Också en favorit. Armaturen är otroligt enkel, men genom att enkelt skifta i upphängningen så kan man få lite dynamik. Spännande. Av holländska företaget DUM.

IMG_1833

Dagens sista besök. Vår svenska superstjärna Monica Förster blir omsvärmad av fotografer vid lansering av ny soffa för De Padova.

IMG_1847

En mjuk och inbjudande serie. Notera 80-talet. Är pössoffan tillbaka?? Oavsett så gillar jag hur liksom madrasserna staplats på varandra.

IMG_1837

Ny stjärna hos De Padova. Anna von Schewen har gjort en elegant och lätt stol i rostfritt. Och därmed är den alltså en utemöbel. Superfin. Mjuk sittdyna utan att bli pösig och snörena ger faktiskt stolen en illusion av lätthet. Men den är supertung. Och blåser inte bort från bryggan en svensk sommarkväll.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments