Milano, dag två – tio favoriter

IMG_1863

Tisdag i Milano och jag hänger mest i stan. Börjar med ett besök på stora varuhuset som gjort ett samarbete med brittiska Serpentine Gallery. Det hände inte så mycket inne, men superspännande tanke med leken mellan det kommersiella och konstnärliga.

IMG_1880

Allt iscensatt av Martino Gamper. Han har också byggt upp ett tiotal stånd där hantverkare både visar sin kompetens . men också lagar. Ska man laga stolen eller köpa nytt? Allt utanför varuhusets entre. Spännande.

IMG_1903

Dagens absoluta höjdpunkt var museet Bagatti Valsecchi som bjudit in Rossana Orlandi att blanda deras historiska samlingar med ny design. Här en tallrik. Ja, det är en diskho…

IMG_1910

Fantastisk installation med Formafantasma.

IMG_1920 IMG_1921

Fin bänk med mosaik. Allt på museet.

IMG_1936

På via Manzoni har Paul Smith sin konceptbutik och här visade man sitt samarbete med Carl Hansen & Sön. Fint med alla färger. Känns nytt.

IMG_1891

Lite rolig belysning hos Venini av Atelier Oi

IMG_1942

En glad överraskning var installationen som Lissoni gjort med Living Divani i Botaniska Trädgården. Befriande lugnt och rofyllt.

IMG_1969

Brittiska gänget bakom Designjunction hade bjudit in japanska Stellarworks och jag gillade det här gröna träbordet.

IMG_2013

Lyxmärket Hermés släpper massor av ny belysning. Dyrt, lyxigt och symmetriskt.

IMG_2035

På tal om symmetriskt. Min tyska favorit Sebastian Herkner visade nya projekt på Wallpapers utställning Handmade. Galet mycket folk på festen så det var svårt att få överblick.IMG_2060

Samarbete mellan norska Tupperware och StokkeAustad.

IMG_2051

Monica Förster på Wallpaper.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments