Malmstens examensutställning

IMG_5187

Jag turnerar runt bland designstudenterna. Nästa på tur efter Konstfack är Malmstens. Och som alltid är det befriande att komma hit. En oas av lugn och fokus på material och eftertanke. Det är som om hela stället andas wellness och slow design. En liten klass, som alltid, och man fortsätter sina samarbeten mellan hantverksutbildningen och designutbildningen. Jag längtar efter när Malmstens får komplettera sina utbildningar med magisterklasser. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir av nångång.

Men ett samarbete som är fint är det mellan Urban Deli och några av studenterna. Den här bänken är nästintill klar att användas på nästa Urban-ställe i Stockholm. Klarar både inomhus och utomhus. Snyggt. Sebastian Hedengrahn.

IMG_5189

Den fläckade kaffebänken av Karin Gemvall känns också vänlig.

IMG_5191 IMG_5192

Klassens kanske mest poetiska verk kom från Saina Barazande. Det är minnesskåp med en gipsartad yta. Ju mer man rör minnet och skåpet desto mer vittrar ytan bort och en patinerat träskåp kommer långsamt fram.

IMG_5194

Hurtsen för långfärdsåkaren, av Alexander Bergström.

IMG_5196 IMG_5198

Ett verk som jag blev tagen av – skåpet som är som om det är gjort i textil eller trä – eller är det textil och trä? Oavsett ett spännande möte mellan mjukt och hårt, och konstruktion. Erik Bentzer.

IMG_5203

Linda Lohland hade också tittat på en möbelgrupp till Urban Deli. Snyggt, välgjort.

IMG_5207

Skåp med 3dimensionell känsla i parketteknik av Johan Arvidsson.

IMG_5209

Och Andreas Beijers lösning för en soffa gjord av gamla pet-flaskor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments