Dansk design

IMG_0403

Jag har varit nere i Köpenhamn över dagen. Jag och Sofie på Room By Sofie var nedbjudna som enda svenskar för BoConcepts stora höstlansering. Och jag passade på att tura lite på stan. Men BoConcept först. Massor av fina grejer som alltid. Jag tycker att de är sjukt duktiga på accessoarer. Det är BoConcept eller Hay som vågar göra lite mer “galet”. Här ljuslyktor i olika metaller och olika grader av patinering. Jag köpte allihop.

IMG_0404

En fin bordslampa med tydlig profil.

IMG_0405

BoConcept satsar mycket på ett nytt modulsystem med detaljer som hur sidorna är ihopsatta. Man satsar också på en mjukare och mattare vit, och den svarta är mer espresso än kolsvart.

IMG_0408

Man är som sagt sjukt duktiga på accessoarer. Notera den rinnande keramiken i de små skålarna.

IMG_0411

Vem annars skulle göra en gigantisk vas i snäckskal? Superroligt.

IMG_0416

Och en manet i glas. Ja, vi kommer se massor av sjömotiv nästa år.

IMG_0419

Några av muggarna på första bilden har bokstäver ur det periodiska systemet.

IMG_0422

Och färgglada boxar. Känns som att många kommer göra boxar nästa år.

IMG_0414

Jag frågade en av representanterna på BoConcept över vad man är mest stolt över. Då visade man på att man tagit  in en ny textil designer som gör de här melerade tyget. Faktiskt fint.

IMG_0431

Men vi hann med en tur på stan också. Här världens minsta hotell. De har uppenbarligen bara ett rum…

IMG_0429

På butiken Dora finns massor av fint. Jag köpte danskt kakel. Made a mano. Fin 60-talskänsla.

IMG_0440

Och jag måste ju förbi en av mina favoritbutiker som ju är Stilleben. Jag blir galen över hur fint det är. Här holländsk keramik av Alissa + Nienke.

IMG_0443

Och heeeeeeeeeeeelt fantastiska kannan i terrakotta av Another Country.

IMG_0447

I samma kvarter som Stilleben så ligger Hays flagship store. Det är verkligen fantastiskt att se hur de törs blanda billigare och mer roliga produkter till sitt vanliga sortiment. Jag har köpt massor av konstigt där. Saker som inte kommer upp i deras vanliga kollektion. Men den här detaljen var ju lite rolig. En rottingpiska vid  sängen…

IMG_0450

Svart, sober marmor som liksom lyfter från bordsskivan. Av turkiska Autoban.

 

IMG_0456

Och så klart flera terrakotta-detaljer.

IMG_0457

Och den här fantastiska krukan för 300 kronor. Jag är så glad över att få ha fyndat den på Hay. Nej, den kommer inte upp i produktion utan är nåt slags vintagefynd. Kolla glasyren!!

IMG_0451

Min dag avslutades med att jag intervjuade svenskdanska designbyrån All the way to Paris. Och de har ju gjort fantastiska saker för nästan alla danska företag. Well done, eller säger man “til lykke” på danska??

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments