Lite bilder

Jag har blivit ombedd av Royal Design att göra lite bilder. Här är två set som jag och Siri har lekt med. Först ut en blåvit version.

Klassiskt men ändå på ett nytt sätt. Det blåvita porslinet är på väg tillbaka som stor trend. Alla stora porslinsmärken gör sina varianter av det blåa och vita. Gammalt och nytt funkar utmärkt att blanda. Och det riktigt nya är just att man ska blanda. Ärvt mormorsporslin tillsammans med modernt, eller varför inte supermönstrat tillsammans med enfärgat. Det här är en trend där man får göra lite som man vill.

1

Glasskål från Holmegaard, uppochnervänd skål Carisma hos Rörstrand, tallrik Shibori hos Rosenthal, hundmugg från Lisa Bengtsson, fat med apelsiner Musselmalet från Royal Copenhagen, kaffemugg Pergola från Rörstrand och assiett InBlue från Rörstrand

2

Tallrik från Portmeirion, bestick Lord från Gense, glas Intermezzo från Orrefors och  kaffemugg Pergola från Rörstrand

3

Mugg ”Farbror Blå” från Design House Stockholm, tallrik Mega Musselmalet från Royal Copenhagen och bestick från Alessi.

4

Tallrik Elements från Royal Copenhagen, assiett från Sagaform, burk från Alessi, glas från Nachtmann och saftglas från Sagaform.

5

Tallrik Swedish Grace från Rörstrand, blått glas Kartio från Iittala, vattenkanna från Höganäs, i bakgrunden burkar från Sagaform.

Och fem bilder med lite mystema för hösten.

Vi skandinaver älskar ljusstakar, och inte mig emot. Det ger en skön mysfaktor när det blir mörkare ute. Det vi kan konstatera för årets säsong är att hållarna för värmeljus blir färre och färre. Istället är det långa, vita stearinljus som ska dekorera, eller eventuellt tjocka blockljus. Mässing och koppar är fortfarande starkt den här säsongen men kanske, kanske kommer det lite färg nästa år…

1

Skultuna har inlett ett spännande samarbete med smyckesformgivaren Lara Bohinc som bor i London. Svensk design på export. Spännande.

2

Jonas Wagell har gjort ljusstaken Flag för Normann Copenhagen. I bilden även kaffkoppen Platina för Royal Copenhagen.

3

Danska Kähler är ett klassist skandinaviskt företag som gör porslin och keramik. Sen förra året har de lyft sig i kragen och gör spännande form. Här ljusstakar och burkar.

4

Enkelt, klassiskt, poetiskt… Danska Holmegaard har gjort den här glasljusstaken.

5

Äntligen färg. Iittala släppte ljusstaken Neppula av Matti Klenell för nåt år sen, och vi har sett mässingsvarianter i massor av tidningar. Men nu kommer de färgglada varianterna. Jag har en gul hemma och längtar efter en röd att matcha med.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments