Åhlens hyr ut eko-lägenhet

IMG_2096

Åhlens bjöd i veckan in ett antal personer att få provbo i deras eko-lägenhet. Meningen är att man under en begränsad tid ska kunna hyra lägenheten via Air b’n’b, för att i förlängningen kunna testa Åhlens hållbarare sortiment. Åhlens använder den egna märkningen Bra Val och man sätter det på produkter som är mer hållbara än vanliga. Alltså inte helt hållbara nödvändigtvis utan ett bättre väl. De hållbarare varorna är 6% av Åhlens omsättning, men målet är att det ska uppgå till 10%. Det finns massor att resonera kring hållbarhet, kedjor och konsumtion. Några av frågorna diskuterade jag med hållbarhetschefen Anita Falkenek i Trendstefan TV.

IMG_2110

Sängkläder med “bra bomull” som är ett sätt att närma sig ekologiskt odlad bomull.

IMG_2111 IMG_2112

Lågenergilampor

IMG_2113 IMG_2115 IMG_2117 IMG_2118

Skärbrädor i FSC-märkt ek. Ekolgiskt te.

IMG_2119

Ekolgiska rengöringsmedel

IMG_2120

Ekologiska juicer från nya juicebaren Strå

IMG_2121

Fairtrade-godis

IMG_2123

Och badrummet var fullt med ekologiska produkter.

IMG_2124
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments