Samtida design på Auktionsverket

IMG_2145

Auktionsverket har visning av höstens samtida och nutida auktion. Jag har fått vara med på ett hörn och välja ut några av mina designfavoriter – men även fått bli lite imponerad. Christian-Pontus Andersson som gör keramiska figurer gör något fantastiskt unikt. Älskar. Unikt.

IMG_2137

Folkform och jag har inte jobbat professionellt än, men jag hoppas att vi kan göra det i framtiden. Här deras masonitskåp som jag hoppas hamnar på nåt museum.

IMG_2148

Saina Barazande gick ut Malmstens i våras och hennes skåp valde jag som ett av de bästa designprojekten från alla designskolor. Visades på Formex i höstas.

IMG_2156

Speglar av Gustav Carlberg. Första utställaren på Designgalleriet på ny adress.

IMG_2242

Mer Gustav.

IMG_2160

Mette som är VD på Lauritz.com är ny ägare av Stockholms Auktionsverk.

IMG_2229

Prototyper i papper av Monica Förster. Har vi också visat på Designgalleriet under våra år.

IMG_2231

Killarna bakom Grand Designs har vi inte visat, men deras rottingskåp är superfina ändå.

IMG_2233 IMG_2241

Jag blev knockad av David Ericssons examensarbete för ett par år sen. Han har hängt med mig på Designgalleriet i flera omgångar. Framför allt i konstellationen med Marcus Berg och studion Dmoch.

IMG_2243

David och Marcus. Vi såg dem senast i Prag.

IMG_2230 IMG_2240

Fina, fina Samad Kasrayan. Han har ställt ut hos mig två gånger på Designgalleriet. Dels för en herrans massa år sen när han gick ut tillsammans med en klass från Linnéuniversitetet, och sen i utställningen “Svensk Design” där jag bjöd in svenska formgivare med annan etniskt klingande namn. Kul att se honom igen.

IMG_2244

Julia Gamborg Nielsen är en av våra mest fantastiska unga formgivare. Jag har planer och hoppas på att vi kan få se en utställning med henne på Designgalleriet. Hennes examensarbete valde jag att ha med bland “årets bästa!” som jag gjorde det året hon gick ut.

IMG_2247

Underbara Brogård Asshoff ställde ut på Designgalleriet första året som vi startade. Då var den här puffen med.

aukt

Under veckan så fick jag resonera kring galleribranschen och ung svensk form med Ulrika Ruding på Auktionsverket

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments