Nordstil

IMG_4787

Efter Formex och Heimtextil så är det dags för mässa nummer tre. Nordstil är vad man kallar en “lokal” mässa, dvs den är främst inriktad mot den tyska marknaden. Mässan går två gånger per år och började förra året. Anledningen till att jag är här är främst eftersom jag hörde så mycket gott om den förra året. Flera svenska och danska utställare hittade sina tyska inköpare här och tjänade helt enkelt en massa deg. Och med över 900 utställare och 20 000 besökare – visst kan detta bli ett potentiellt hot för Formex. Inte än. Det finns egentligen inget pr-driv här utan det är främst för det kommersiella.

IMG_4791 IMG_4792

Ganska mycket folk i gångarna och helt okej montrar.

IMG_4820

Här finns de stora kedje-danskarna som Nordal, Broste etc.

IMG_4813

Och ett gäng svenskar. Alla jag pratade med oavsett om det var tyskar, danskar eller svenskar var nöjda. Här läggs det ordrar. Jag kommer absolut rekommendera mässan för mina kompisar i designsverige som t.ex. Målerås, Ekelund, Horredsmattan etc. Det är egentligen inte något för mina vänner på olika tidningar utan just en rent kommersiell mässa med god atmosfär.

IMG_4794

Men lite grejer hittar man ju ändå bland 900 utställare… 🙂 Som den här fröbomben.

IMG_4797

Eller det här vackra pusslet.

IMG_4799

Eller svinsnyggt fat

IMG_4801

Eller ett knivställ från Koziol

IMG_4802

Eller lite tyska grafiska kort.

IMG_4804

Eller sån där japansk tejp av Yayoi Kusama

IMG_4810

Eller vaser med fågelhuvuden av Leonardo

IMG_4812

Eller snygga amplar och fruktfat.

IMG_4805

Eller fina anteckningsböcker…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments