Anna Kraitz och Gabor Palotai på Designgalleriet

IMG_5055

Så har vi invigt utställningen Thriller på Designgalleriet. Varje år under Stockholm Design Week bjuder jag in en formgivare och en producent för att visa upp det bästa vi har i designsverige. I år blev det en fyrklöver. Anna Kraitz var den som jag högg på direkt och sen bjöd hon in Gabor Palotai. Jag var lite nervös för Gabro först eftersom han har så skarp smak. Men det har varit ett superkul projekt. Anna har jobbat med sina möbler för Källemo och Gabot har gjort textilier inspirerade av typografi för Ljungbergs Factory.

IMG_5057

Som Karin Lundh på Källemo sa under pressträffen. Det är två heeeeelt olika uttryck på pappret är det en omöjlig kombination men utmärkt design går att få att tänja på gränserna. Jag tycker det är krockar som verkligen är intressant. Lekfullt med stramt. Mjukt mot hårt. Det funkar skitbra.

IMG_5058 IMG_5060 IMG_5061

Screenerna som Ljungbergs använt för att ta fram Gabors mönster. Allt gjort för hand i Sverige.

IMG_5062 IMG_5065 IMG_5067 IMG_5069 IMG_5070 IMG_5071

Textilierna kommer förmodligen att lanseras senare under året.

IMG_5076

Fantastisk ljussättning av Fredrik Moritz

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments