Milano dag 3 – tio bilder

IMG_8559 IMG_8560

Som små karameller. Kartell storsatsar på Memphisrörelsen och 80-tal. I butiken i Milano har jag verkligen gått “all in” och lyft fram pallarna som godisbitar.

IMG_8582 IMG_8584

Bisazza går från småmönstrat och glas-blankt till större kakelplattor i matt känsla. Jag kommer att tänka  på min “Semester med Picasso”-trend.

IMG_8606

Mat, mat, mat. Överallt görs nya matredskap och serveringsdetaljer. Till och med möbelföretaget Cassina har gjort en kollektion serveringsfat tillsammans med Jaime Hayon

IMG_8615 IMG_8616 IMG_8619 IMG_8620

Designveckans drottning är Paola Navone. Hon har gjort produkter för nästan alla företag. Superduktig. Bäst gillade jag hennes installation för Gervasoni. Otroligt fint. Kolla golvet som är målat som om det vore plank.

IMG_8652 IMG_8653

På tal om golv. Ja, alla kommer konstatera att det är mattor som gäller i år, men Moroso har tillsammans med Patricia Urquiola tagit fram ett nytt golvkoncept där själva golvstavarna blir något nytt. Superfint.

IMG_8690 IMG_8701

Kanske bästa installationen på stan är den av danskarna. Heter Mind craft och här är själva installationen sjukt vacker. Någon sa att installationen är så vacker att den kanske “tar över” men jag blev lite frälst. Konceptet gjort av GamFratesi.

IMG_8711

Och en rolig detalj hos Fritz Hansen. Som en bård i det gamla, ruffa kaklet –  gamla träbitar. Rustikt och fint. Passar till min “new simplicity”-trend.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments