Milano dag 4 – tio bilder

IMG_8831

Jag började min torsdag på Rossana Orlandi med  en massa japansk keramik och lite andra nyheter. Här en lampa som ser ut som om skuggan från vasen helt plötsligt är negativ. Optisk och rolig illlusion.

IMG_8866

Några av mina favoriter är BCXSY från Nederländerna. Här har man samarbetat med NASA och gjort stolar med mönster från kosmos.

IMG_8882

Tidningen Wallpaper gör varje år en storsatsning där man bjuder in formgivare att arbeta med nya producenter. Här har Jonas Wagell lekt med spanska Kettal

IMG_8907

Och Tomas Sandell lekt med Hästens

IMG_8913

En av mina favoritutställningar under veckan var från brittiska SCP som gjorde en utställning där man helt enkelt ställde nya och halv-nya möbler ovanpå existerande. Intressant. Jag hörde en etablerad arkitekt resonera kring att detta måste handla om hantverk. Den nya möbeln står på gamla hantverkstraditioner. Men för mig kunde det lika gärna vara hierarki. Vilken möbel är mer “värd”? Eller att vi överkonsumerar? Eller en massa andra frågor. Den här utställningen hamnar så småningom högt upp på min “bäst från Milano”-lista.

IMG_8914 IMG_8915  IMG_8917 IMG_8918 IMG_8919   IMG_8922 IMG_8926

Fin utställning också hos Lee Broom. Och har kan vi återigen tala om den här porrtrenden…

IMG_8949

Palazzo Clerici hade en samling formgivare och organisationer som alla ville diskutera nya frågor kring design. Som det här exemplet, Man köper ett kit (bilden under här)  och så gör man sina egna plattor för bordsskiva. Platt, eget och miljövänligt.

IMG_8950

Som sagt. Platta paket.

IMG_8952

Redan tidigt i veckan talades det om Hella Jongerius manifest om att vi behöver ny inställning kring vad design ska vara. Ytterst relevant och jag återkommer till detta.

IMG_8953

I Hellas manifest fanns faktiskt inte bara ord utan även design. Hon har designat en lösning för att göra oss mindre olyckliga.

IMG_8967

Mer från showrooms på stan. Många har instagrammat sönder studion Dimori. Och den var väl fin. Inte så jag gick i bitar, men fin.

IMG_8970
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments