Stora Trenddagen 2016

 

Sent om sider, men förra veckan genomförde jag Stora Trenddagen igen. För femte året. Massor av trender och analyser. Och 500 personer som ville lyssna. Jag är sjukt glad. Över lag 25% bättre än förra året. Eller hur man nu ska säga.

 

För mig är det alltid spännande att berätta om mina iakttagelser och se om folk hänger med i mina resonemang.

 

“Jag sa vitt. Vitt, sa jag. Vitt på vitt. ”

 

Förutom mina föreläsningar så bjuder jag även på tolkningar och installationer av trenderna. Här trenden Astro. Den är futuristisk, optimistisk, hushållande och ekologisk. Hur inreder på ett rymdskepp? Jo, vitt. Och man måste vara innovativ med allt så återvinning är stort, samt nya material.

 

Odlingsterrarium från Nordic Green Design, silvervaser av Markus Emilsson, glashögtalare och odlings-“timglas” av Holmegaard, klotrunda vaser av Carina Seth Andersson för Skruf i en hylla från Kartell

 

Vas med fjäll som vi gjort själva. Kaffekopp från Kaffeeform av gammal kaffesump.

 

 

Stol från Nola

 

 

En av mina favorittrender för 2016 – hedonismen eller porrtrenden. Inredning med egen smak och svulst. Och rött.

 

Bröstvas från Jonathan Adler.

 

 

Stormönstrad tapet från Sandbergs, rött glas från Iittala, mönstrade vinglas från Italesse och mässingsgrej från Jonathan Adler.

 

Den rustika maskinella trenden. På fjärde varvet nu?? Oavsett så hänger den kvar…

 

 

Lampa från Markslöjd, stol från Nola och tapet från Mr Perswall. Klinkers från Konradssons.

 

 

Fjärde trenden är Santa Fe och lätt att tycka om med sina jordiga färger och hantverksfokus. Mer amerikana.

 

Massa kaktusar som den här från Serax. Keramik från Wik&Walsoe, bord och klädhängare från Hans K. Skärbrädor från Dutch Deluxes.

 

Stol från Hans K och klinkers från Konradssons.

 

Glas från Indiska och kaktus från Indiska.

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments