Fem favoriter

IMG_1970

Jag kommer så klart göra flera inlägg om Stockholm Design Week. Förhoppningsvis hinner jag göra en övergripande sammanfattning utifrån mitt perspektiv under dagen. Men vi gör ett kort och koncist inlägg nu med mina fem favoriter från mässan. Först ut är “wood stiching”-projektet av Fredrik Färg och Emma Blanche för Gärsnäs. Många gillar soffan, men jag går igång på fåtöljen mest. Så fin. Från alla håll. Sensuell. Cool. Modemässig. Innovativ. Omedelbart. Man behöver egentligen inte säga så mycket om stolen för den “talar” till en på en gång. Självförklarande, liksom. Så bra.

IMG_1974

Fler bilder.

IMG_2028

Stolen av Färg/Blanche är en omedelbar etta på listan, men sen kommer de andra fyra på en slags delad andraplats. Mattan av tyska Sarah Böttger och Hanna Emilie Ernstig för Normann Copenhagen är också omedelbar. Ja, det är en matta. Ja, den är quiltad. Och åtminstonde Hanna var i Stockholm under veckan. Hon kom till Designgalleriet och var supertrevlig.

IMG_2010

Claesson Koivisto Rune gjorde ett fantastiskt galleri i Marfa i USA och till det arbetet gjorde man en del möbler – som den här pallen. Den produceras av finska Nikkari. Vinklarna i pallen återkommer i huset.

IMG_2020 IMG_1956 IMG_1958

Hela Fogias kollektion är bra. Jag ska lägga upp bild på Andreas Engesviks bord som jag glömt fota. Svårt att hitta en favorit… Jag gillar Carina Seth Anderssons keramik, Note Design Studios hylla och Andreas Engesviks bord… Alla lika mycket.

IMG_2022

Sist ut. Maze och hyllan Pythagoras av Gustav Rosen. Jag hade nog gått förbi den om det inte var för att en av våra största möbelhandlare beskrev den lyriskt. Och den är klurig och bra. Fyra “pyramid”-modeller. Man kan blanda och ge, som man vill. Stöd och hyllplan ingår i paketet. Och man kan alltså bygga sin egen hylla precis som man vill. En “string-dödare”??

IMG_2023IMG_2024

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 1 — Syr i trä Designduon Färg & Blanche som består av svenska Fredrik Färg och franska Emma Marga Blanche, står bakom fåtöljen och soffan Julius för Gärsnäs. Möblerna är tillverkade med deras egenframtagna metod ”Wood Tailoring”, som innebär att textilierna sys fast direkt i trät. Förutom att det ger ett vackert och väldigt taktilt utseende och har fördelar vid massproduktion gör det också möblerna lätta att ta isär när det är dags att återvinna materialen var för sig. En favorit också för Trendstefan. […]