Grönt i Dublin

IMG_3609

Ett par dagar efter St Patrick’s Day så åkte jag till Dublin. Igen. Jag har varit här förr. Senast var för ett år sen, eftersom man hade Year of Design, och man bjöd över lite prominenta gäster. Och jag älskar Dublin. Därför kommer jag tillbaka som en gummiboll. Jag ska göra en vanlig svepning över designstaden, men först lite grönt. Grönt är skönt och det finns massor av det i Dublin.

IMG_3622 IMG_3654 IMG_3732 IMG_3733 IMG_3777

Irländare har humor och självdistans. Det måste man säga. Enligt Wikipedia är “craic” ett irländskt uttryck för skvaller, underhållning och talspråk, men vi tänker nog att craic låter som nåt annat…

IMG_3783 IMG_3799

En av de bästa restaurangerna i stan – Brother Hubbard. Matscenen i Dublin har tok-exploderat. Massor av god och trendig mat här.

IMG_3804 IMG_3821 IMG_3846

På Trinity College…

IMG_3861

Fascinerande och roligt. En varningsskylt om eld – som går i grönt.

IMG_3864 IMG_3871 IMG_3878

Orla Kiely har sin verksamhet från Storbritannien – men hon är född på Irland. Och intressant nog så lämnar hon blommornas värld för att börja göra djur.

IMG_3918

Dublins bästa designbutik.

4

Att gå på gatorna i Dublin är också fascinerande. Alla har nåt grönt på sig. Det är som en oskriven lag. Och jag tycker ju att jag är superunik med mitt röda hår – men inte här. I Dublin tror man att en sån som jag är “local”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments