Mia Cullin på Designgalleriet

IMG_4593

Designgalleriet har ny utställning. Det är Mia Cullin som gjort en utställning med cirklar i olika konstellationer och material. Utställningen går under namnet Omkring och är uppbyggd kring cirkeln i rummet.

IMG_4483

Jag har känt Mia massor av år och sett henne leverera trygga designprodukter för en massa olika företag. Men det var under Stockholm Design Week förra året som hon lanserade den här bänken/pallen i trä och ekologiskt skinn. Fantastiskt.

Och det var efter möbelmässan som jag tog kontakt med Mia. “Är det inte dags för dig att göra en utställning på Designgalleriet?”. Och det tar ungefär ett år med möten, tankar och samtal innan det är dags. Så nu visas resultatet av ett års arbete med fri kreativitet.

IMG_4512

IMG_4596Utställningen har fått namn efter rumsavdelaren Omkring som Mia gjorde till en utställning i Fiskars i somras. Nu visas den för första gången i Sverige.

IMG_4493 IMG_4485

Fler rumsavdelare och cirklar. Den här gången i naturgarvat läder från Tärnsjö.

IMG_4592 IMG_4499 IMG_4580

Den stora pallen/bänken har fått “syskon” i form av mindre pallar eller sideboard.

IMG_4472 IMG_4589

Tillsammans med Atelje Lyktan har Mia tagit fram prototyper för belysning. Cirkeln återkommer men på ett nytt sätt. En liten svart variant visas här. Som ett grafiskt tecken.

IMG_4581

Och en gul-mässingsvariant också.

IMG_4585

För Nola har Mia lanserat ett växtkärl som ger fantastiska skuggor. Och cirklar.

IMG_4584  IMG_4582

Jag tvingade Mia att lägga till lite hemma-gjort för att få in en mänsklig aspekt i utställningen. Allt kan bli enormt välgjort och professionellt, och små, hemmagjorda saker kan visa på en mänsklig sida.

IMG_4489 IMG_4475

Även mer professionella väskor är med.

IMG_4506 IMG_4487

En fantastisk prototyp är det här bordet av Mia Cullin för Gemla. Fint som snus. Gemla har velat använda gamla former som Mia uppdaterat – och visst ser man att bordet har ben från en klassisk tamburmajor.

IMG_4523Alla bilderna i det här inlägget är tagna av veckans prao – Valentin Nygren.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments