Vad du kan förvänta dig att se på Formex

Det är mitt i sommaren och långt kvar innan hösten kommer, men jag har varit på säsongens första mässa. Nordstil som går i Tyskland är lite “först” på mässsäsongen och jag har varit där, och på så sätt fått en bild av vad som faktiskt kommer att visas på andra mässor som Formex. Flera av företagen nedan finns så klart på den svenska mässan. Håll i hatten. Detta är hösten 2016.

IMG_0692

Korgar har vi sett tidigare och det fortsätter. Massor av korgar. Men notera det ganska grova arbetet. Det är som att man vill förstärka känslan av handgjort. Och generellt är detta något som är totalt återkommande. Allt blir grövre. På ett 70-talsaktigt sätt.

IMG_0646 IMG_0649

Kolla grovheten i den här mattan. Det är som en förstärkt, fabricerad enkelhet.

IMG_0667

Eller gåsögat på övre mattan. Den måste inte vara så “klumpig”, men det ger så klart en känsla av autencitet.

IMG_0648

Rya-tekniken har vi också sett. Kommer i alla varianter. 70-tal igen.

IMG_0662

Mer rya. Och vi kommer se massor, massor, massor av exempel med just textilier där man blandar. Halva kudde kan vara rya och andra halvan en “vanlig” kudde.

IMG_0691   IMG_0647Igen. Detta fabricerade handgjorda. Det är en överdriven enkelhet. Och 70-tal.

IMG_0650 IMG_0654

Samma färgstänk men på kuddar.

IMG_0672

Och du som producerar saker… Jag har tidigare rapporterat om att rosa och aprikos tillsammans med grått kommer tillbaka. Har du inte en rosa grej i kollektionen så får du skämmas…

IMG_0651 IMG_0652  IMG_0655

Och så kan vi dra enkelheten ett varv till.

IMG_0657

Och 70-tal ett varv till.

IMG_0666Grovt och enkelt.

IMG_0644

I år har vi också sett hur de holländska blomstertavlorna kommer tillbaka. Vi har sett det på tapeter och på mattor – och jajamen. Kommer starkt till hösten. Eller starkt och starkt. Jag tror inte man kommer inreda hela sitt hem med storblommiga grejer, men en detalj, som en matta, en kudde eller ett satsbord som här. Passar i min trend om hedonism som är motreaktion till att denna enkelhet vi ser till leda.

IMG_0668    IMG_0675

Sista, lite långsiktiga intrycket… Det verkar som att det kommer mer djur i inredningen igen. Kanske för att vi tröttnar på ananaser och kaktusar??? Vet inte, men långsamt men säkert. På porslin, krokar, mönster, etc, etc,

IMG_0670IMG_0640 IMG_0639
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma
7 years ago

Minns du varifrån de filtade “jakt-troféerna” kom ifrån?