Köpenhamn och färgtrender

Jag har börjat min höstsäsong med att besöka Köpenhamn och modeveckan här. Vad ligger händer med färgerna för vår och sommar 2017? Ett sätt är ju att titta på modet. Men jag har inte bara kollat kläder utan även tittat på våra inspirerande butiker inom inredning och design.

IMG_1294

Playtype är ju en av de snyggaste butikerna i stan och det får bli en ingång till det här med primärfärgerna. Det har talats ganska länge om att nu kommer Mondrian-färgerna, eller sportfärgerna eller vilken referens man ny använder. Men det har liksom inte riktigt hänt.

IMG_1295

Mer från Playtype.

IMG_1329

Starka färger eller inte. Kanske är de lite mjukare varianterna hos Hay att föredra?

IMG_1331 IMG_1338

Butiken Stilleben börjar sakta men säkert dra åt dessa starkare färger. Kanske inte helt övertygande men lite. Notera fönstersmygarna som är färgsatta i de här starka kulörerna. Bland sakerna ser vi fortsatt hantverk i neutrala toner men just att väggen är lite färgstark känns spännande.

IMG_1333

Färgstark men ändå lite snällt hos Stilleben.     IMG_1362

Vid lanseringen av Fyrklöverns samarbete med Dyberg/Kern hade man gjort den här dukningen. Kanske inte nåt man gör hemma, men lite kittlande.     IMG_1389

Själva modemässan då?

IMG_1300I modet för nästa år är det inte alls lika intensivt. Jag hittade den här fina tröjan hos WoodWood, men annars är färgerna lite mer mättade.

IMG_1442

Visst. Fantastiska Stine Goya (Skandinaviens bästa mode just nu?) går sin egen väg och har massa färg. IMG_1401

Men annars är det en orangeton i terrakotta. Med vitt och gärna en mintgrön variant. Här hos Whyred.

IMG_1393

Day

IMG_1390 IMG_1394

Och fortfarande en terrakotta-ton men mycket mer rosa.

IMG_1400Mer Whyred

IMG_1509

Rodebjer

IMG_1508

 

IMG_1406

Eller marinblått. Och det här får bli min övergång till det blå. Jag satt och lyssnade på Pejgruppen som menar att blått kommer ersätta svart. Alla svarta jackor, kostymer etc måste brännas, och istället ska vi köpa blått.

IMG_1479

Blått är flott. Jag talar inte så mycket om mönster här men man kan notera att det är väldigt “strikta” eller grafiska mönster. Inte så romantiskt, blommigt. Visst på ett och annat ställe men annars väldigt grafiskt.

IMG_1505

Blå kavaj och blå slips.

IMG_1416

Jag kan också konstatera att den randiga herrskjortan kommer tillbaka. Stort. Gärna bearbetad eller uppdaterad. Men om det är nåt du ska köpa till nästa sommar så är det en randig blus eller skjorta.

IMG_1422 IMG_1444 IMG_1485 IMG_1491 IMG_1428

Har jag glömd nåt? Förmodligen, men jag försöker hålla det kort. Sammanfattningsvis kan man konstatera att “alla” leker med färgkombinationen ljust grönt och terrakotta i olika varianter. Här från WeSC och nedan från en ung formgivare.

IMG_1440
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments