Trendutställning i Hamburg

Intensiv vecka. Jag avslutar den här veckan (efter TV4, Stora Trenddagen och Heimtextil) med att vara en slags guest of honour på Hamburgbaserade Nordstil. Som skandinavisk trendguru är jag inbjuden att hålla en massa trendföreläsningar om skandinavisk design men också göra en trendutställning. Den är inte så stor som man kan tänka sig utan snarare som ett bord… Mässan i sig är stor och kan jämföras med Formex. Här finns 960 utställare och 20 000 besökare.

IMG_0914

Rent och fint.

IMG_0919Min installation och de tyska i bakgrunden. Totalt fyra installationer. Och hälften av mina saker kom inte fram – så vad gör man?? När alla andra bygger på höjden så gör jag instagramvänliga stilleben mot platt yta.

IMG_0918

Jag försökte hitta nån slags skandinavisk touch med ena sidan med rött och andra sidan med grågrönt.    IMG_0940 IMG_0941  IMG_0943 IMG_0944 IMG_0945 IMG_0946 IMG_0947 IMG_0948 IMG_0949    IMG_0953   IMG_0958     IMG_1005

Jag har så klart också ett eget uppslag i mässtidningen där man frågar mig vad skandinavisk design är – och som alltid är svaret detsamma. Skandinavisk design är reducerat (alltså avskalat, fritt från ornament), få material (om det är trä så är det bara trä) och funktionellt (alltid – på bekostnad av andra saker som t.ex. humor vilket inte är skandinaviskt)

IMG_1027

Mässan i övrigt är högt och lågt… Men med så många utställare så hittar man alltid nåt. Här en dansk snubbe som gör ekodesign.

IMG_1028

Fina tyska anteckningsböcker.

IMG_1032

Lite roliga kapsylöppnare att ha i besticklådan.

IMG_1031Så här tidigt på året så letar jag ju också efter saker som bekräftar mina trender. Här ovan ser vi ju en referens till min Peter Pan-trend, en tång för grillning.

IMG_1037

Superhero-trenden…

IMG_1045

Men i övrigt är mässan väldigt nordtysk. Mycket återvunnet och mycket med fiskreferenser. Här en nyckelring med hållare av laxskinn.      IMG_1064

Och jag är nöjd. Tack för denna gång Hamburg. Jag gillar verkligen staden. Älskar deras konstmuseum som man kan se på instagram, men även gatulivet. En snyggare stad än Frankfurt. I Hamburg kan jag nog nästan tänka mig att bo… Och nu laddar vi om. Ny vecka med Formex och Maison & Objet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments