Fiskars diskuterar framtidens matupplevelse

Sponsrat inlägg:

Fiskars och Iittala har en utställning under Stockholm Design Week där man diskuterar hur vi äter och vilka vanor vi har i framtiden. Man menar att beteendena också kommer påverka hur Iittalas sortiment kommer se ut. Utställningen pågår på Wetterling Gallery och är öppen för allmänheten. Utställningen är öppen 11-18 onsdag och torsdag denna vecka. Fyra installationer finns.

Quality Time

Open Mind

Earth is Calling

Family Affair

Mina bloggkollegor Tapetmartin och Verycamilla har tittat på utställningen också. Jag har själv fastnat för temat som kallas Earth is calling där man tittat på framtidens mat. Så här skriver man själva: “Mat är essentiellt i våra liv. Mat tillhör våra grundbehov. Maten formar också vår kulturella identitet och hur vi lever. Medvetenheten kring vad vi lägger på våra tallrikar och hur det i sin tur påverkar våra kroppar och sinnen, växer allt mer. Vi är villiga att experimentera och utforska nya sätt att framställ mat, nya sätt att tillaga mat och nya sätt att äta mat. I tanken har vi en önskan och strävan efter en mer hållbar miljö och framtid. Hållbar mat är ingen trend. Att omdefiniera middagen är den nya livstilen. En nödvändig sådan som vi alla håller på att anpassa oss till.”

IMG_2449

Framtidens mat…

IMG_2443

I framtiden kanske vi inte äter mat utan bara juicer och piller. Vilken sorts dukning ska man ha då?

IMG_2444 IMG_2445 IMG_2446 IMG_2462 IMG_2447

Utställningen i övrigt är fint curerad av Codesign och Sanna Gebeyehu.

IMG_2453Här ser vi en installation där man via skype kan få äta middag med någon annan på andra sidan jordklotet.

IMG_2456 IMG_2457Och installationer som kanske kan få oss att lägga ifrån oss mobiltelefonerna.

IMG_2459
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments