Ellegalan – behind the scenes

Så har Stockholm Design Week 2017 börjat. En av huvudaktiviteterna är den stora festen på måndagen som arrangeras av Elle Decoration Sverige. Här delas en massa designpriser ut. I år får jag vara med och dela ut priser. Och det här inlägget handlar så klart om lite bilder från bakom kulisserna. Hur funkar det egentligen på Ellegalan?

IMG_2346

Min dag börjar som vanligt med dagishämtning. Men jag har med mig lite packning. Jag har förmånen av att kunna få låna lite extra snygga kläder till när jag står på scen. En påse som helt enkelt fick följa med mig hela dagen.

IMG_2464

Ungefär 17.30 var det samling för de av oss som ska vara på scenen. Prisutdelare och pristagare. Ja. Man vet vem som vinner i förväg.

IMG_2467

Och kvällen var stylad med morötter.

IMG_2472

Jag som prisutdelare får sitt längst fram, och tillsammans med min tyska designerkompis Sebastian Herkner.  IMG_2476

Jag tror jag gör samma min på alla bilder från den här kvällen. Nåväl. Klockan närmar sig 18 och det är dags att byta om den till snofsiga kostymen.

IMG_2477

Och det gör man så här glamoröst. Utanför toaletten.

IMG_2479

Färdig.

IMG_2481

Nej inte riktigt än. Det finns en armada av personer som fixar hår och smink. Emilia de Poiret och Ebba von Sydow ska också dela ut priser.

IMG_2484 IMG_2487

Och så börjar det droppa in folk man känner. Det här är en väldigt trevlig bransch. Det finns liksom inga divor. Oavsett vem du är eller från vilket företag du kommer så är man faktiskt riktigt mån om att det ska vara kul. Till skillnad från andra galor och förutsättningar. Här hänger jag med Svante Öqvist som är chefredaktör på Elle Decoration, och Tina Björeman som är från IKEA.

IMG_2493

När sminket är lagt så är det dags för förmingel. Mattias Ståhlbom från TAF Arkitekter fick pris för årets utemöbel och kvällens mest fotade kille – Alexander Lervik – som fick pris för årets möbel, dvs soffan Mr Jones (efter synth-killen Howard Jones).

IMG_2498

Massa röda-mattan-bilder. Hr Svante igen med Patricia Urqioula och årets designer Carina Seth Anderson

IMG_2531

Stina och Martin från mitt gäng på Designbloggarna.

IMG_2504

Alexander Lervik och mina gamla kollega Karin Sköldberg från Trendgruppen.

IMG_2490

Jag försökte fota hennes sjukt långa ögonfransar…

IMG_2518

Tjejsnack på toa med Sara Garanty och Lisa Bengtsson

IMG_2527

Mera röda-mattan. Riktiga fotografen och en massa mobilkameror. Här Staffan Holm som fick utmärkelse för Årets Stol.

IMG_2530 IMG_2537

Efter för-mingel så är det dag för med riktigt vimmel. Det är som ett dataspel. Man ska upp olika nivåer.

IMG_2540Framme vid seating. Alexander Lervik (igen) med Eva Dahlgren. Det är Eva och jag som tillsammans ska dela ut lite priser.

IMG_2553

Och så Sebastian Herkner. På besök i Stockholm några dagar och en sjukt duktig designer. Under kvällen satt Bea Szenfeld och messade mig och då gick Sebastian verkligen igång. Det visar sig att han och Bea var praktikanter hos Stella McCartney samtidigt. Och det enda Sebastian ville var att gå på sunkig pub och dricka en massa öl med Bea. Men hon var hemma och förkyld.

IMG_2559

Evas kuvert. Ja, man får ett sånt här kuvert med info som man ska läsa upp.

IMG_2570

Och så börjar det. Renee Nyberg var duktig som konferencier.

IMG_2571 IMG_2575

Alexander Lervik (igen) tar emot pris och berättade att det var exakt xx dagar sen han träffade sin fru på Berns. Gulligt. Och jag kommer ju inte ihåg hur många dagar det var…

IMG_2583

Jag står på scen och smygfotar. Jag är väldigt lite nervös. Nästan inte alls. Men man vill inte göra bort sig (eller hur Staffan Holm….?)

IMG_2584

Jag delar ut pris till Monika Mulder

IMG_2588

Och när ceremonin avslutats så är det full fokus på dans och party .

IMG_2590 IMG_2596 IMG_2598

Bra start på veckan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments