Sex badrumstrender för 2017 – du kommer älska nummer fem

Snyggt badrum på bilden ovan? Ja, den kommer från Armani Casa och är inte alls trendig. Men snyggt. Världens största badrumsmässa ISH har precis gått av stapeln. Jag har spanat in trenderna och delar upp rapporten i två delar eftersom det annars blir väldigt mycket bilder och information. Men det du kan tänka på när det gäller badrum är följande budord:

du skall inga andra former hava än runt

du skall älska ditt badkar som din nästa

du skall forma ditt handfat som en kon

du skall umgås och framför allt ha två handfat i badrummet

du skall ha en interaktiv spegel

du skall inga andra färger hava förutom svart (kanske lite andra färger men mest svart)

Ja, badrum är precis som kök något som man investerar i som ska hålla länge, därför sker det inte så väldans mycket inom trenderna. Du kan titta på vad jag såg på ISH för två år sen (mässan går bara vartannat år). Rapport från 2013 finns här och här

Det man kan notera är att det överdrivet rustika som jag såg 2013 har mättats. Det är mer eleganta antika former, eller modernt. Och för nåt år sen om alla dessa badrumslösningar som kunde spela musik (i spegel, i badkar, etc) och det är helt borta. Nu är det nytt som gäller.

IMG_4489

Redan för några år sen talade man om det “sociala badrummet” och det verkar ha fastnat. Badrummet är det nya sociala rummet. Här ska vi vakna, duscha, skratta och göra oss fina för dagen. En av de mest tydliga trenderna för badrum är att vi ska ha två handfat. Vi ska stå där och raka oss, prata och dricka kaffe – eller vad man nu väljer att göra. Två handfat. i alla badrum. Jättetydligt. Och nedan visar jag några fler exempel på två-handfats-trenden.

Men i bilden ovan ser vi framför allt lite antika former. Rätt stort. Som en motreaktion till att det moderna. Old is the new black – och shit vad det var svart överallt. Mer om det imorgon.

Jag kanske inte går igång så himla mycket på den antika stilen, men i bilden ser vi också årets absoluta “måste ha”-produkt, dvs de runda speglarna. Överallt. Med eller utan avancerad belysning, men massa runda speglar.

IMG_4473

Det kan vara separata handfat som bilden ovan eller med gemensam kommod som bilden här. Och runda speglar.

IMG_4351

Nedsänkt, eller som två “kärl” på bänk. Spelar ingen roll – men det måste vara två.

IMG_4457

Eller en gemensam ho.

IMG_4443 IMG_4413 IMG_4438

Och som jag noterade 2015 – alla dessa möbler… Badrummet är den nya mingelytan.

IMG_4313

Svart och dessa eviga jävla runda speglar…

Vi rasar vidare. Nästa punkt på listan handlar om badkar.

IMG_4305

Ja, badkar är till för att njuta i – och socialisera i. Jag tycker att badkaren verkar komma stort. Alltså jättestort. Och sparas det inte på lyx. Det här badkaret har en liten nackkudde så att man kan snooza länge.

IMG_4333

Men de blir större. Och ibland tänker jag att många i badrumsbranschen tänker för mycket med vänstra hjärnhalvan (den okreativa, eller hur?). Den här LED-belysningen som också finns i alla runda speglar, den kanske är superteknisk och kul, men inte blir man avslappnad och snygg i blått ljus…

IMG_4365

Badkar som har färdiga avställningsytor.

IMG_4417

Och specialmöbler för badkar. Alltså sååååååååå fint, men också så tydligt att detta är en jättetrend.

IMG_4374 IMG_4383

Men det finns så klart massor av snygga badkar.

IMG_4416 IMG_4481

Och det här badkaret från Bette såg vi i Milano redan förra året. Och den som lyckas hitta en textil får våtrum kommer bli miljonär. Det är så mycket mattor och stoppade möbler att det är galet. Man har ju lyckats göra stoppade möbler för utomhus – kanske kan man ta den tekniken och ha i badrum?? I don’t know, men jag tror att det kommer uppstå ett starkt sug efter snygga mattor till badrummet som också då torkar ganska enkelt.

IMG_4436

Igen – det sociala badrummet. En badar medan de andra dricker Manhattans…

IMG_4482 IMG_4310

Sista trenden för det här inlägget… De här koniska handfaten. Runda, fristående… Kan klippas av på mitten men de runda handfaten är absolut här. Har du ett fyrkantigt handfat hemma så är du otrendig.

IMG_4342

Avklippt men stort och koniskt.

IMG_4356

Koniska men med fyrkantig topp? Kanske inte världens mest lyckade, men de försökte göra nåt nytt i alla fall. Alla ska med…

IMG_4385

Koniskt och designat.

IMG_4414

Varför bara en när man kan ha två??

IMG_4485Just, här kommer två koniska former som står bredvid varandra.

Det var allt för idag. Imorgon tar vi ett nytt tag med badrumstrender. Väl mött.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments