Fler badrumstrender

Vi fortsätter sammanfatta badrumstrender från mässan ISH som går i Frankfurt vartannat år. Idag tänkte jag tala om färger, speglar och teknik. Och årets badrumsfärg är i år – svart. Allt ska vara svart. Till och med toastolen. Jag hittade så klart även lite färg, men ytterst lite. För två år sen anade jag att rosa och grönt skulle komma mer och kanske blev det lite så. Inte himla mycket. I år kan man också föra nåt slags resonemang om att blått och kanske kartongsbrunt hägrar i horisonten. Vi får se om det får nåt genomslag. Men allt annat är svart. Och helst matt svart.

IMG_4276

Blandare i svart.

IMG_4279 IMG_4314 IMG_4304 IMG_4312

Och tvättskålar.   IMG_4359  IMG_4454 IMG_4464 IMG_4465

När man ser det blanka svarta bredvid det matta så känns den mattare varianten mycket, mycket nyare och coolare.

IMG_4468Och så klart toastolar i svart.

IMG_4484

Svart kakel så klart och en så kallad radio-övergång (alltså när man på ett snyggt sätt ska byta ämne) till nästa trend. De runda speglarna. Överallt.

IMG_4349

Olika varianter av ljus bakom.

IMG_4452 IMG_4455

Koncentrerad trendspanare. Men gillade skiftningen i spegelns överkant.

IMG_4419

Runda hyllor

IMG_4424

Och du har redan sett massor av runda hoar. Helst två så klart.

IMG_4290

Nästa inslag handlar om vatten. Tidigare år har det varit mycket fokus på att spara vatten och att snabbt få varmt vatten. Nu gör man snyggt vatten. Låter kanske ironiskt men jag tycker det känns lite märkligt att det är sånt överdrivet fokus på att få just snyggt vatten. Lite märkligt.

IMG_4320Dornbracht som länge varit ledande inom upplevelse av vatten hade en ny installation man kallade Water Moon. Och som jämförelse – en vanlig dusch släpper ut typ 20 liter vatten och den här installationen släpper ut 80 liter vatten. Vi sparar alltså inte vatten längre.

IMG_4336 IMG_4340 IMG_4497 IMG_4425

Teknik då? Jo visst fanns fyra, fem installationer med virtual reality. Men det var inte så att man skulle ersätta duschen med ett par glasögon och sluta bada, utan det handlade snarare om att man skulle få se ett färdigt badrum. Så, vi kommer inte ha VR-glasögon i badrummet än…

IMG_4462Snarare handlar tekniken om att spegeln blir en display. Man kan så klart ställa in alla sorters ljus. Och när man pratar med företagen så tror man att det snart kommer scanners som kan läsa dig och tala om huruvida den där leverfläcken borde tas bort. Alltså en hemmadoktor.

IMG_4401

IMG_4341 IMG_4397   IMG_4423Kanske är det ett tecken på vårt individualiserings-samhälle? Jag vill ha exakt min värme på vattnet eller exakt det där korrekta ljuset för att jag ska trivas i badrummet. Jag vet inte… Det finns en övertro på teknik i badrummen. För två år sen så var det enormt många som satsade på streamad musik i badrummet. Badkar spelade, speglar spelade… Är det nåt man behöver idag? Ett badkar som spelar just dina bästa låtar? Jag vet inte…

IMG_4300 IMG_4495

Det som däremot kan komma är ju den här packeteringen runt det hygieniska badrummet. Om jag vill ha en maskin i badrummet så vill jag att den håller allt rent… Hygien tror jag mycket på, som framtida trend. Och kanske får vi då se lösningar på badrumsinredning som toastolen nedan där man inte behöver en WC-anka för att göra rent längre.

IMG_4496
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments