Trendstefans tapetkollektion

Den här våren har jag arbetat med ett spännande och kul projekt. I Linköpings kommun bygger man ett nytt bostadsområde som kallas Vallastaden. Här gör man en sk hemutställning eller om man vill kalla det bomässa. Det finns massor att säga om projektet och jag kommer återkomma med detaljer.

Jag har fått äran att göra en lägenhet tillsammans med Peab. De har gett mig ett tema som jag ska tolka. Uppdraget är att göra en lägenhet för en fiktiv familj som består av två killar och deras dotter. Tillsammans med RFSL har jag diskuterat vilka behov en HBTQ-familj har och vi har landat i att bygga projektet på “empowerment”, alltså hitta former för stöd, styrka och omtanke.

Jag mejlade tapetföretaget Photowall och frågade om de kunde hjälpa mig att ta fram en tapetkollektion som vi kunde ha på väggarna. Jag gillar att de har sin produktion i Stockholmsområdet vilket gör att jag enkelt kan kvista över till fabriken och se hur tapeten liksom ser ut i verkligheten. Photowall har också varit enormt hjälpsamma i att diskutera utförande av hur tapeten ska se ut.

Kollektionen har jag tagit fram tillsammans med min praktikant Ademir och härliga Viktor på Straight Design.

Här är några sneak-preview bilder. Mer kommer snart. Allt ska byggas och inredas i juli och så visas det för allmänheten i Linköping den 2 september.

photowall 2
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida Svensson
6 years ago

det ska bli så spännande att se det färdiga resultatet!