I sommar gör vi två utställningar med svensk design i Tyskland. Den första är precis avklarad i Frankfurt. Vi kom med 19 företag. Här fanns Maze, Himla, Rebel Walls, Terrible Twins, Jimsch, Lisa Bengtsson, Mattahari, Lena Larsson och Hinza som stora utställare. Sen hade vi med ett gäng mindre aktörer som Plurr, Dude Packaging, Simon Key Bertman, Anitha Schulman, Täljogram, Camilla Engdahl, Kajsa Willner, Little Miss Odd och Kattvik.
På en yta på nästan 100 kvm fick vi presentera massor av olika smaker av vad svenskt design är. Svårt att försöka hitta en gemensam nämnare mellan Lisa Bengtssons personliga stil med Terrible Twins avskalade badrumsprodukter – men alla har det gemensamma att vi kommer ut något svenskt design arv. Minimalistiskt, funktionellt och få materialblandningar. Och då kan man vara som Lisa och bryta med “svensk design” och istället fokusera på den egna stilen. Men alla har sina rötter i Sverige – Roots of Sweden.
Mässan som vi står på är Tendence och en av de större mässorna i Tyskland. Det finns tusen saker att tycka till om den här mässan och jag ska inte låta gnällig… Det positiva med mässan är att den är luftig och ljus. Fina montrar. Eftersom det är en mässa så är det viktigt att tala om saker som försäljning. Alla företag som var på plats lyckades sälja lite. Men med betoning på lite. Det var väldigt tomt i gångarna. Officiellt sett så ska mässan ha ca 20-25 000 besökare, men inga siffror är officiella så det är svårt, men nog var det lite folk.
Himlas monter med fantastiska textilier.
Lisa Bengtsson
Ordnat och fint på bilderna ovan, men allt börjar med en stor yta och massa jobb. Vi får en liten slant från alla företagen och försöker hålla ihop det. Mycket med egen mankraft. Vi körde ner sju pallar med grejer och bland annat en mängd plywoodskivor som vi byggde podier av.
En glad Lisa Bengtsson med sin osvenska och glada kollektion.
Mattahari
Tobias Bachstätter från Hinza och Lotta de Visscher från Maze.
Hinza
Maze
Terrible Twins
Rebel Walls.
Plurr, Kattvik, Dude oh Kajsa Willner.
Vi lyckades också få (förutom våra ca 100 kvm) få en extra exponeringsyta där vi gjorde lite installationer.
Tapet från Rebel Walls, svart keramik från Jimsch, vit kopp från Lena Larsson, tallrik med vinröd board från Anitha Schulman, servietter från Himla.
Brickor och underlägg från Lena Larsson, smörkniv från Täljogram, vykort från Plurr.
Förutom de två utställningarna så hade vi två aktiviteter i montern. Vi genomförde en “Swedish Fika” som var en del av det officiella programmet och så fick vi den tyska professorn Hansjerg Maicher Aichen att komma förbi med ett presståg.
Stort tack Stefan & Co. för fina dagar i Frankfurt! Vi ser fram emot nästa utställning i Hamburg.
[…] in a joint stand at various fairs. You can read about previous installations for instance here at Roots of Sweden. This is the fourth time we do this. The concept is pretty simple. Scandinavian design is pretty […]