Det nya coola Barcelona

Jag har varit i Barcelona i veckan.  Alla som inte varit i Barcelona – räck upp en hand. Ja, det är ju så att Barca har blivit en av våra mest besökta städer. Det var här vi lärde oss äta kontinentalt (sent) och kryddigt (tapas). Jag har väl varit i Barcelona kanske ett tiotal gånger men det var ändå tio år sen jag var här senast. Tio år!!!

IMG_9005

Det är klart att det händer saker i en stad på tio år. I mina ögon har staden blivit otroligt mycket renare och mer ordentlig.

IMG_8898

Och den bilden jag tror många har, är att det alltid är så mycket folk överallt. Och jag vet inte… Men jag tyckte nog att det var lite luftigare än vad jag minns. Man kunde faktiskt gå på Ramblas.

Men jag ska inte göra en “stadguide”. Alla känner ju redan till allt om Barcelona. Så istället tänkte jag försöka hålla det tajt och bara redovisa lite schyssta nya, coola designbutiker från Barcelona. Enjoy.

IMG_9026

Översta bilden kommer från butiken BE som ligger i Eixample. Och den har en rätt klassisk blandning av mode och inredning. Ja, du kommer hitta HappySocks och danska inredningsmärken här. Men ganska fin.

IMG_9025Här hittar man Barcelona-design från DOIY. Spana in dem. Spännande och kul. Bra konkurrent till danskarna…

IMG_9011

I Eixample ligger också underbara Jaime Beriestain. Jag har kollat på Wikipedia etc och jag vet inte om jag kan bekräfta detta men han är “the guy” i Barcelona. Han gör alla inredningar för alla coola hotell och restauranger etc. Och han har då sin hemmabas i Eixample. Här har han en butik, blomsterhörna och fancy café. Jag måste verkligen understryka – om det är nån butik du ska se i Barcelona så är det denna.

IMG_9015 IMG_9018 IMG_9019 IMG_9020På min lista av ställen att se i Eixample så fanns också Mar de Cava. Såg lovande ut, men också väldigt stängt.

IMG_8978

Förutom Eixample så är Raval området för designbutiker. Lite smutsigare, lite mer knark och lite mer obehagligt. Precis som Söder i Stockholm. Här har man faktiskt en egen “trendkarta”. Märkligt. Men är finns fantastiska hålet i väggen Grey Street. Om Jaime Beriestain är ett måste – så är detta det också. Här finns fantastisk lokalt producerad och intressant design. Ett måste!

IMG_8983 IMG_8985 IMG_8984 IMG_8990 IMG_8980 IMG_9001

I samma kvarter finns flera butiker som till exempel Fustam

IMG_8999 IMG_8998 IMG_8997 IMG_8994

Eller kitschbutiken Fantastic

IMG_8996 IMG_8995      IMG_8993

Anyway – vi lämnar Raval…

IMG_8949

Alltså jag är dålig på exakta områden i Barcelona men runt katedralen och Born (heter det så??) där finns lite designshopping. Bon Vent är superfint med lite kläder och vintage.

IMG_8955 IMG_8954 IMG_8950 IMG_8962

I Born finns också butiker med lite klassisk “museie-shop”-utbud.

IMG_8963

Fint men vi har sett det lite…

IMG_8972

Men glöm inte att det i år är 25 år sen som Barcelona hade Olympiska Spelen. Det firas just nu lite överallt i stan. Ja, vi vet ju redan att detta är ett år då ALLA jubileer ska uppmärksammas.

IMG_8971IMG_8974

Och Barcelona behöver ju inte kosta nåt. Åk dit och spana in street art. Helt gratis.

IMG_8973 IMG_8970  IMG_8968 IMG_8967 IMG_8896

Och jag då? Det är tio år sen jag var här senast. Mycket renare, mindre folk och fortfarande skönt, kaotiskt spanskt. Jag gillar det. Kanske blir en resa tillbaka hit i höst?? Viva Espana. Barcelona får nog ändå fyra trendstefans av fem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments