Ryska kreatörer på Designgalleriet

Ny utställning på Designgalleriet. De ryska kreatörerna Pavel Matveyev och Daria Makarenko har gjort en stillsam och fin utställning.

Som så ofta annars så tar det ganska lång tid innan en utställning på Designgalleriet blir klar. Jag träffade Pavel för kanske ett och ett halvt år sen. Han visade sina verk, fotografier över övergivna hus. Nostalgiskt och vackert. Men jag ville ha en designvinkel på projektet och då fick han bjuda in St. Petersburgboende Daria. Hon är keramiker och street art-artist som tog sin masterutbildning på Konstfack i Stockholm.

Utställningen så står på Designgalleriet har alltså fotografi och keramik.

designgalleriet

Pavels fotografi på väggen. Vid stolen finns hörlurar med ljudet från när huset fotograferades.

designgalleriet

Daria har en metod som bygger på att hon gör avgjutningar i lera på fasader. Den här gången har hon gjutit av hålrum i fasaden som Pavel fotat. Man ser hur hon redovisat arbetet steg för steg. Hon hittar ett hål som verkar bra, fyller med lera, bränner och torkar. Sen tar hon och glaserar och dekorerar med barocka mönster.

                  
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments