Hållbara barn och miljö

Jag har spanat på barnsaker och blir väldigt glad när jag ser att vi har en hållbarhets och miljövänlig trend på gång.

I veckan var jag på Blob, som är branschens största mässa med fokus på barn. Mässan går i Stockholmsområdet och har ett 40-tal utställare i barnbranschen. Allt från barnvagnar till nappar. Här finns så klart en hel del disneyprinsessor men också en del intelligent och rolig design.

Plantoys ör ett företag som gör barnsaker i återvunnet och miljövänligt material. Visst får det kanske en beige yta men visst vill man att en bäbis hellre biter i den här, än en ordentlig plastbit.

Danska Franck Fischer har milijövänliga gosedjur med ekobomull och även miljövänlig stoppning inne.

De här badankorna såg har hos Rätt Start som tagit in dessa plaskdjur i rågummi.

Finaste textila kollektionen kom från Emmaljunga och NG Baby. Alla textilier är GOTS-certifierade. Sydda och tillverkade i Emmaljunga. Vi pratade en del och det är intressant att höra vilka utmaningar ett sånt här företag kan ha. Man vill inte växa för fort eller för mycket för då har man inte koll på personalen. Ett otroligt sympatiskt företag.

Mer från NG Baby.

Den gulliga elefanten är gjort av spillmaterial. Svenska Geggamoja fångar upp sånt som annars skulle slängts och så gör man sånna här fina lekdjur. Bra för barn och bra för miljö.

Pedagogiskt och bra. Ett spel för de unga över hur man lär sig ta hand om naturen. Kommer från danska Barbo Toys. Miljö är en stor trend för barnsaker.

Alla mässor av dignitet ska ha en trendmonter. Så även Blob. Här har man tolkat den rådande trenden som jag också kan konstatera. Det är väldigt grått. Var är alla glada barnfärger?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments