Trendigt kakel

Förra året blev jag ombedd av kakelföretaget Dekora att tolka mina trender i just kakel. Jag älskar ju kakel så det gjorde jag gärna. Och i somras ringde de igen och vill ha en uppföljning. Så jag har gjort kakelinstallationer baserade på mina trender för i år.

Kakel är ju något som verkligen hamnat på trendpaletten. Det finns så klart en uppsjö bilder på kök med rektangulärt kakel men det finns ju så mycket mer. Härligt.

 

kakel

Under en hel dag satt jag och min gamla “partner in crime” Viktor Erlandsson och tog en massa inspirationsbilder på galleriet.

 

kakel

Den rosa bakgrunden får passa till Peter Pan. Grönt och rosa är en härlig kombination.

 

kakel

I den intensiva färgtrenden Superhero Supernature har Viktor och jag lekt med massor av färgstarka blommor.

 

kakel

Det blir en massa pillande på kakelbitar fram och tillbaka.

 

kakel

Old is the new black. Här ser vi de möra och grå tonerna, det patinerade.

 

kakel

I Kelim Kinship så leker vi med sandfärgat och inslag av rött. Man får ju inte säga “etnisk trend” eftersom alla har etnicitet, men visst flörtar vi lite med nordafrika och mellanöstern här. Den röda masken är från min kollektion med “emotional hooks” som jag gjorde för Maze.

Och slutligen – så här blev det. Klicka på bilderna så blir de större.

 

kakel kakel kakel kakel

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments