Årets jultrender 2017

Snart dags att plocka fram julgrejerna. Äntligen. Men vilka är årets hetaste jultrender? Jag har så klart svaret.

Jag besöker varje år en av världens största mässor med fokus på julen. Den går när man är som mest trött på julen, dvs runt tjugondaknut. Christmasworld, heter mässan och går så klart i Frankfurt. Mässhall, efter mässhall är fulla med kulor, granar och sköna julprylar. Jag har besökt mässan varje år i fyra, fem år och här ser man roliga jultrender som säkert dyker upp i en butik nära dig. Så klart hittar man årets julfärg. 2016 lanserades lila som en dominant julfärg och i år är det – brunt. Det låter kanske lite tråkigt med en massa bruna kulor, men det blir fint med det koppartonade till det gröna i granen.

christmasworld

Grönt och kopparbrunt. Men den riktigt vågade satsar på brunt tillsammans med 80-talsfärgen aprikos. Ungdomligt och tufft som i bilden överst.

christmasworld christmasworld

Matt eller blankt spelar inte så stor roll – så länge det är brunt.

christmasworld christmasworld

Till och med jultomten blir brun.

christmasworld christmasworld

Och med inslag av rätt moderna grafiska element.

christmasworld christmasworld

Överdådigt med alla bruna nyanser i en frostad gran.

christmasworld

Och på en mässa som Christmasworld så kan jag konstatera att jultomten börjar försvinna. Det kanske finns massor av orsaker till detta, men tomtar ersätts just nu av olika djur. Förra året såg jag massor av vintervita djur som isbjörnar, fjällrävar, harar etc, etc. Och i år kryllar mässan av igelkottar. Passar kanske lite extra bra i år eftersom det är ett brunt år i år. Så se till att du har en cool kotte till julen.

christmasworld christmasworld christmasworld christmasworld christmasworld

Jag kan väl säga att alla igelkottar minsann inte är superflotta. Några av de ser till och med riktigt mongo ut…

Är det en mus eller igelkotte??

Vill du se fler bilder från Christmasworld så kolla in det här inlägget. Och det här inlägget.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] för Trendstefan. Redan i januari börjar han sitt korståg genom att förse oss med bilder från alla världens julmässor och kommande trender och slutar inte för än han bestämt vad som verkligen gäller.  Det är klart som korvspad att […]