Stora Trenddagen

Idag släpps biljetterna för sjunde omgången av Stora Trenddagen. Ny plats, nya saker som händer på scen och så klart nya trender.

2011 genomförde jag för första gången det här med att göra en trenddag. Jag hade tänkt och funderat. Som trendspanare blir jag ofta tillfrågad om att hålla föreläsningar och leda workshops, men allt blir ofta lite slutet. Stora Trenddagen är medvetet öppet för alla. Min mamma skulle kunna besöka. Men annars är det så klart framför allt branschen som är här.

Vi har hållit till på två ställen. Under de tre första åren hängde vi på Clarion Sign. Perfekt med stor sal. Och utanför föreläsningssalen började vi bygga utställningar. Efter tre år fortsatte vi och etablerade oss på Klara Strand. Mindre föreläsningssal men större yta för utställningar.

Och nu är det dags för tre nya år och nya äventyr. Jag har bytt team och hänger nu med Robert Nehme som tvingar mig att hitta på nya saker. Vi ska bland annat göra filmer… Och så händer det lite överraskningar på scen som vi inte gjort tidigare.

Jag har faktiskt inga bilder kvar från första året jag genomförde Stora Trenddagen. Detta är äldsta bilden jag kan hitta. Fem trender på powerpoint. Och så har det nog alltid varit.

Första installationen. Så litet… Ett bord med några grejer på…

2014. Lite tuff kanske. Jag hittar mina anteckningar från 2013 och då talar vi om Formbart (fokus på former istället för mönster), Blue Lagoon (är det nån som kommer ihåg alla flamingos?), Urban Farming och den vita trenden Salig. 2014 talade vi om saker som Forest 2.0 och Talisman.

Och så här såg det ut vid installationen.

Urban Farming

Clarion Sign hade en fantastisk föreläsningssal men lite svårt med utställningsytan.

Mingel schmingel

2015-2017 var vi alltså på Klara Strand och skalade upp på utställningarna. Här från 2015 som är en sorts shaker.

Sommar med Picasso också från 2015.

Den marina trenden – Marint Naivt (också 2015)

Pressbilderna från 2016 års Santa Fe-trend

Den futuristiska Astro-trenden.

Hedonismen.

Klara Strand erbjöd en fantastisk och intim lokal. Men den rymde bara 125 platser så när efterfrågan ökade så blev jag tvungen att skala upp till fem sittningar. När vi började på Clarion Sign så hade vi kanske 300 personer som kom. 2017 var vi över 500 personer.

2017 Kelim Kinship

Old is the new Black från 2017

Superhero från 2017

Och nu kör vi i 180 med Stora Trenddagen 2018. Robert är projektledare och ska se till att jag utvecklas och gör bättre, mer spännande och framför allt mer utmanande.

Stora Trenddagen

Så vi gör faktiskt lite filmer…

Stora Trenddagen Stora Trenddagen

Men det blir så klart en “vanlig” föreläsning också. Och ny plats. Superspännande och läskigt. Vi ska vara på Vasateatern. Stor lokal. 16 januari. Mer info och biljetter finns här.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
stinastradar
stinastradar
6 years ago

Ooooh spännande!!! Blir det naket?