Jonatan Nilsson på Designgalleriet

Årets sista utställning på Designgalleriet. Jonatan Nilsson ställer ut färgglatt och innovativt glas.

Under tre år har jag haft förmånen att få premiera studenter från Beckmans. Jag väljer ut den formgivare och student som jag tycker fångar något spännande och intressant. Första året fick Thomas Lissert min utmärkelse för arbetet med att återvinna möbler, förra året fick Matilda Beckman utmärkelsen för sitt arbete med konsumtion och design. Och i år får Jonatan Nilsson göra en utställning för hans färgstarka och innovativa arbete med bland annat nytänkande kring material.

Jonatan har varit hos Glass Factory och blåst glas med egengjorda former. Fint. I en referens från Jonatan dyker amerikanska namnet Thaddeus Wolfe upp. Och verken känns verkligen osvenska i sin färgskala och form.

    

Jonatan till vänster.

jonatan nilsson jonatan nilsson jonatan nilsson

Jonatan har också gjort den grafiska profilen till glassföretaget Nordic Fauna Ice Cream

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments