Ambassadörerna gör granar

Jag tror inte det undgått någon men jag ÄLSKAR julen. Och jag brukar få leka med julutställningar på Arlanda, Landvetter etc – och i år har jag fått ha jul tillsammans med nio ambassader i Sverige på Sheraton Hotel.

Nu lackas det verkligen mot jul. Två av mina tre granar är redan på plats. Och nio granar är på plats hos Sheraton. I onsdags fick jag äran att inviga den här julgransutställningen. Vem vann? Du kan se min favorit längst ner i inlägget.

Sheraton Stockholm

USA var på plats med en tolkning av den officiella granen som görs i Vita Huset.

Sheraton Stockholm

I granen hängde små symboler från alla stater i USA.

Sheraton Stockholm Sheraton Stockholm Och det officiella julhänget från Washington. Gaaaaaaaaaaalet. Vill ha…

Den amerikanska granen var också den enda med julklappar…

Thailand är ju ett buddistiskt land men hade en gran ändå. Deras tolkning blev att ta in massor av den thailändska kulturen – som till exempel thaiboxare…

Mexiko hade en ganska avskalad gran med fantastiska metallarbeten.

Polen är ju en stormakt inom julpynt. Det kanske man inte tror men de exporterar massor av julhängen världen över. Här har man fokuserat på ett traditionellt mönster och halmarbeten.

På den argentinska ambassaden hade man bjudit in massor av barn som fick leka. Och resultatet blev den här barnsliga, underbara granen.

Estland är också en stormakt inom julhängen. Ett av världens absolut största leverantörer inom området ligger utanför Tallinn. I den här granen har man också tagit in barnarbeten, men kombinerat med fint hantverk i textil.

Norge hade en gran i nationens färger och den enda med massa flaggor.

Botswana hade massa flaggor också, men också fantastiskt hantverk.

Gillade hur man fick in AIDS-symbolen i granen. En viktig fråga i landet så klart.

   

Men favoriten var nog ändå Kenya. Man hade gjort en tydligt stilistisk och modern gran. Massa kulor i landets färger men också otroligt fint hantverk. De där pärlarbetena är heeeeelt fantastiska. Min vinnare 2017. God jul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gonza
6 years ago

Vilka granar! Underbara prydnader!
Kul med ambassader, det ger onekligen det hela en helt annan internationell touch.

verycamilla
verycamilla
6 years ago

Underbart initiativ. jag blir faktiskt rörd. Men inte för att jag älskar julgranar, mer för att alla nationer gör så fina och olika granar med sin hantverkstradition. Skulle vilja se fler länder. Kina och Indien till exempel.
//Camilla