Hong Kong – food and fun

Vi fortsätter rapporten från Hong Kong. Nu vill jag titta lite på vad för trendigt och kul man kan göra i den här storstaden. Food and fun, helt enkelt.

hong kong

Det finns en sak i världen som genererar köer. Det är efterrätter… Oavsett snack om hälsa, sockergifter och annat så är det verkligen bara den här typen av köer vid snacks- och efterrättsställen. Jag är lite fascinerad.

Min Peter dokumenterar mig när jag försöker fota de här hong kong-tjejerna som köper glass.

hong kong

Och kanske är det så att det är inom snacks-segmentet den stora innovationen finns just nu.

Det finns så klart extremt lokala variationer av snacks, men framför allt är det just det sockerbaserade som man köper. Jag tänker att det kanske handlar om att unna sig…

Hong Kong har flera marknader. Bilden ovan från Temple Street, men den mest kända heter Ladies Market och har även saker för killar. Och här hittar man verkligen alla sorters konstig mat. Man måste inte äta…. Får det lov att vara en ödle-klubba?

För dig som är sugen på lite marknad så testa det i Hong Kong. Fynd-potentialen kanske inte är enorm, men man är precis så där lagom “pushig”. Man måste inte köpa. På marknaderna i Saigon var man avsevärt mer aggressiv.

Fynda ett lego-set med Star Wart??

Utmaningen med matscenen i Hong Kong är att de flesta restauranger ligger i skyskrapor och höghus. Det går alltså inte att strosa runt i stan och spana in ställen som man tycker ser trevliga ut. Här är en fantastisk sichuanrestaurang. Sijie Sichuan.

I Hong Kong finns så klart rullbandssushi.

Maten är asiatisk och fantastisk. Men visst finns underlag för missförstånd. På våning 10 på en restaurang på Ladies Market hamnade vi på ett ställe som serverade sk hot pot. Vad vi inte förstod förrän långt senare var att detta var ett ställe som var “all-inclusive”. Så allt ingick.

Massa mat, dumplings, grönsaker, kött, massa mums…

Och all-inclusive på öl…

Hong Kongs mest hypade restaurang är annars just nu Little Bao. Det asiatiska brödet “bao” blir som hamburgerbröd. Mums.

Little Bao.

Förutom mat så finns det ju en hel del rolig shopping. Mycket av det söta med “kawaii” finns i staden.

Butiken Homeless är ett sånt ställe man kan leta relativt vanliga designprodukter.

Kulturhuset PMQ (Police Married Quarters) försöker etablera sig som en kreativ hubb med restauranger, utställningar och en massa småbutiker. Om du är det minsta designintresserad så bör du svänga förbi här. Jag är liiiiiiiiiiiiite frustrerad över att det är precis samma utbud som i alla städer världen över. Men gå hit. Det är okej.

En lite rolig kudde

Och en rolig anteckningsbok.

Butikskedjan Joyce finns på flera ställen över stan och kan närmast liknas vid numera nedlagda Corso Como. Lyxmärken och fokus på mode. Men roligt.

En av Joyce-butikerna hade en stor Vetements-installation.

Och Guccis “custom made”-möbler.

En kudde för en halv förmögenhet??

Mer Joyce.

Modebutiken Åland är också värt ett besök. De har färre svenska märken än vad man kan tro, men ett bra utbud av koreanskt mode.

De japanska kedjorna Muji och Uniqlo finns så klart här. På Muji hade man en avdelning med deras “Found” som bygger på att man rest runt på landsbygden och hittat “gamla klassiker” som fortfarande produceras. Superfint.

Och en stor satsning på växter.

Ett av de roligaste fynden jag hittade var denna serie från Hong Kong-baserade Tiny. Det är som verkliga iscensättande av detaljer från gatorna i Hong Kong.

I övrigt så hittade jag inte så många nya butikskoncept i staden. Det fanns säkert, men inget som jag snubblade över. Jag tyckte den här pop up-butiken i en galleria var lite kul. Man gör sina egna glasögon/solglasögon.

                                       

Och så klart ett och annat koncept för restauranger.

Summa summarum. Hong Kong är en cool storstad. Här finns allt. Jag kommer tillbaka.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments