Hong Kong – en introduktion till trendresa

Hong Kong. Jag har som sagt gjort en trendresa genom delar av Asien. För att inte trötta ut dig med alldeles för mycket information och bilder så delar jag upp resan i delar. Idag levererar jag en slags introduktion till Hong Kong.

Hong Kong får 9,5 poäng av 10 möjliga. En fantastiskt stad. En galen storstad. Här finns allt. Den halva poängens avdrag blir på grund av att det liksom inte finns nåt att se. Missförstå mig rätt. Det finns massor att se, men när du åter till London eller New York så finns Oxford Street, Buckingham Palace eller Big Ben att beta av på måste-listan. Det finns liksom inte i Hong Kong. Om du googlar eller frågar dina vänner som varit där så svara nog de flesta att man ska se Hong Kong från en utkiksplats. Det kan vara ett högt hotell eller Victoria Peak eller nåt. Men när man väl gjort det i tjugo minuter så är man liksom klar.

Översta bilderna från Victoria Peak och bilden direkt ovan här från Upper House. Som sagt. En av huvudattraktionerna i Hong Kong är att åka och titta på utsikt. Antingen med en drink i handen, eller bara för utsikten.

Efter ett par drinkar med utsikt.

Eller så njuter man av det i grupp. Som här på Victoria Peak.

Mitt bästa Hong Kong-tips är att ta taxi upp till utkiksstationen och sen ta spårvagn tillbaka. Det är galen kö för spårvagn på väg upp, men med taxi så kommer man runt det. Och det kostar lika mycket som spårvagn…

Det vi slogs av när det gäller Hong Kong är att det är en väldigt grön stad. Nästan alltid nära till någon park.

Om man är morgontidig (eller påverkad av jet lag) kan man alltid gå till Kowloon Park och spana in tanter och farbröder som gör chi qong.

Viktoria Park.

Här ovan visar jag bilder från två parker som ligger i olika delar av Hong Kong. När man googlar på Hong Kong så kommer man snabbt in på informationen om att staden huvudsakligen är uppbyggd i stadsdelen Kowloon och Hong Kong Island. Gamla Hong Kong ligger på Hong Kong Island och det var framför allt här britterna bodde. Här hittar man det europeiska arvet och framför allt alla utländska turister. På Kowloon finns det kinesiska Hong Kong med marknader och mer konstig mat. Jag gillade Kowloon bäst.

Kowloon.

Kowloon

 

Mat i Kowloon. Mer om det i blogginlägg imorgon.

Kowloon.

Kowloon. Här finns en hel del bra galleria-shopping. Här Harbour City.

Hong Kong Island

Hong Kong Island

Hong Kong Island med alla gigantiska bank-skyskrapor.

Av alla “sights” eller utflykter som det talas om i Hong Kong så är M+ Pavilion den mest omtalade. Men det är i stort sett bara en byggarbetsplats fram till 2019. Really. Rätt överskattat.

Hotellmässigt bodde vi fantastiskt på två hotell som ligger under Design Hotels-kedjan. Båda tillhör Mira. Det första Mira låg på Kowloon och är ett stort designhotell med allt vad man erbjuder i termer av restauranger, snygga designdetaljer och bra rum.

Vi testade en av deras spa-sviter med ångbastu och skön mys.

Men ett förstklassigt och bra hotell.

Det andra hotellet vi testade var Mira Moon. Helt fantastiskt. Mycket mindre än det första hotellet, men efter incheckning så kunde nästan all personal våra namn. Service ut i fingerspetsarna.    

mira moon mira moon

Superkonstig utskikt, men roligt.

         mira moon

Bra nivå på inredningsdetaljer i övriga hotellet.

hongkong

Sista nätterna i Hong Kong bodde vi på ett billigare designhotell som kallades Tuve. Väldigt prisvärt och billigt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments