Domotex – årets bästa mattor

Vi är mitt upp i mäss-säsong. Jag har redan rapporterat från Frankfurt och under helgen hann jag också besöka Hannover och mässan Domotex. Här finns det mattor högt och lågt.

På mässan hängde jag med sju, åtta av Europas största inredningsbloggare. Vi samlades här för att tillsammans titta på mässan och samtidigt föreläsa lite. På bilden Niki som skrattar, och driver sidan My Scandinavian Home, och bredvid henne Holly från Decor8.

På den här bilden sitter Igor i rutig skjorta från Happy Interior Blog och Urban Jungle Bloggers. Niki sitter bredvid mig och i glasögon bakom mig ser vi Agata från Passion Shake.

Här sitter vi alla på sen i ett av våra anföranden. Holly är moderator, sen Niki, Igor, Agata, Trendsteffe, Desiree från Vosgesparis, Michael som är matt-expert på The Ruggist och fina Mette från Monsters Circus.

Föreläsning, schmöreläsning.

Riktigt mycket folk.

En del av vår besök handlade om att vi skulle besöka en handfull mattproducenter med lite unikt och spännande innehåll. “The Bad Boy” inom mattbranschen måste vara Rug Star. Det tyska företaget började sin bana med att först kalla företaget “Carpet Muncher”, men bytt av förklarliga själ till nytt namn.

Enormt härliga och färgglada mattor.

Vi besökte också New York-baserade Rug & Kelim som gör mattor med en skandinavisk tradition. De har hämtat massor av inspiration från Märta Måås Fjätterström.

En annan producent som gör mattor med “midcentury inspiration” och lokalt hantverk är sardinska Mariantoni Aurru.

Uppdaterat, men ändå med en fot i det traditionella är Hossein Rezvani. Just den här mattan har vunnit massor av designpriser. Bilden allra överst kommer från när ägaren berättar att mattan tar sju månader att göra för två hantverkare…

I övrigt var mässans mest fotograferade monter denna som stylats av Lotta Agaton och Pella Hedeby. Företaget är Tisca.

Lite funderingar kring mattor och trender då?

* den fyrkantiga mattan försvinner och ersätts av andra former

* 50-talet och traditionellt hantverk känns stort

* färgen på mattan är det som säljer (såklart just nu beige)

Udda former på mattan. För dig som lyssnade på mina trender så är detta precis i linje med “distortion”, alltså något som stör.

Men också mattor med rundade hörn.

The Ruggist var själv extra förtjust i den här tekniken som kanske kan bli en trend. Den gulröda mattan är alltså antik och bräcklig. Den är invävd i en ny matta för stabilitet och hållbarhet. Lite udda, men väldigt fint.

Det här gänget då. Helt fantastiskt roligt.

Vi gjorde mässa, Hannover och shoppade ihop. Skön och bra energi så här i början på året.

Middagar med Jägermeister (som ju produceras i närheten). Så roligt. Hoppas att vi får komma tillbaka nästa år.

                             
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments