Heimtextil – rött, grönt och en massa blommor

Vi fortsätter med spaningarna från Heimtextil och tittar lite mer på färger och kanske mönster. I det här inlägget kommer vi titta framför allt på blått, grönt, rött och blommigt – de dominanta färgerna här.

I förra inlägget kunde vi konstatera att jeans och denim kommer. Alltså en mörk blå ton. Jag skulle vilja säga att den är starkt förknippad med hantverk som batik, shibori och andra sätt att liksom vattna in den här tonen av indigo. Jag vill inte säga att det känns för japanskt (shibori) eller för indonesiskt (batik) utan det handlar mer om det flytande blå.

Tydliga referenser till shibori och batik.

Även i viss mån på tapet.

Men som sagt, det flytande blåa finns överallt.

På de två trendutställningarna var blått återkommande.

Det är fascinerande hur det sandfärgade eller beige är konstant närvarande. Nästa färg vi behöver tala om är alltså grönt. Jag noterar hur det gröna drar mer åt en plastig ton, snarare än en grön ton. Smaragdgrönt, kanske? Men inte butelj eller mossgrönt.

Och så klart även på väggen. Vi har redan talat om att det finns massor av monsterablad och annat, men även andra gröna mönster ser jag på väggarna.

Rött då? Ja, jag ser massor av rosa, så som vi har gjort väldigt länge, men jag tycker mig ana att det drar mer åt det vinröda eller terracotta.

Konstant närvaro av beige.

Mässan själva ville att det röda skulle dra ÄNNU mer åt någonslags primär-röd ton.

Och vi ser ju också de här röda nyanserna på väggarna.

       

Sista biten får bli de stora rosorna. Sägen man “engelska rosor” om detta? Det känns i alla fall som att det är motsatsen till de petita blommorna hos t.ex. Laura Ashley.

Romantiskt hos Boråstapeter.

Även med mindre rosa, och svart bakgrund.

Rosa och stora blommor hos Missoni.

Mina absolut favoriter på mässan kommer här i slutet. Det är när man lyckats kombinera det här storblommiga (kanske bara en blomma, men en stor blomma) på beige-guldig botten. Det fanns några olika exempel på det. Då kan man fånga in beige-trender med det här vinröda och det blommiga. Flott.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments